Olcsóbb BlackBerry-mail a T-Mobile-nál

2008.02.01. 12:21

A T-Mobile-osok február 1-jétől még kedvezőbb díjakkal használhatják a világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendő BlackBerry-levelezőszolgáltatást. A szolgáltató ugyanis kereskedelmi szolgáltatásként, alacsonyabb havidíjakkal kínálja professzionális levelezőszolgáltatását, a BlackBerry Instant E-mailt.

A BlackBerry Instant E-mail havidíja 2008. február 1-jétől 3000 forintról 1990 Ft-ra csökken, valamely mobilinternet-csomag előfizetése esetén pedig ez a kedvezőbb havidíj is tovább, mindössze 990 forintra mérséklődik. A szolgáltatás havidíja magában foglalja az e-mailezés lehetőségét (csatolmányok kezelésével), viszont a korábbiaktól eltérően nem tartalmaz internet- vagy wap-elérésre használható minimális adatforgalmat. Az internetezésre is lehetőséget biztosító díjcsomagok közül az előfizető ezentúl az igényeinek legmegfelelőbbet maga választhatja meg.

A szolgáltatást magánszemélyek és kisvállalkozások egyszerűen, beruházás vagy előzetes műszaki ismeretek nélkül is használhatják. Így útközben hozzáférhetnek e-mailjeikhez, vállalkozásként így még versenyképesebbek lehetnek. 

A BlackBerry Instant E-mail szolgáltatás használatához elegendő egy BlackBerry márkajelzésű vagy szoftveresen BlackBerry-képes készülék. A BlackBerry előnye, hogy külön szinkronizálás nélkül automatikusan megérkeznek a készülékre a levelek, ráadásul a felhasználó a küldött csatolmányokat is megtekintheti. A BlackBerry egyszerre akár 10 különböző postafiókot tud figyelni (pl. Freemail, Gmail), és az is kedvező, hogy a levelek olvasása során mindig csak a szükséges részek töltődnek le. Azaz az adatforgalom optimális.

A kereskedelmi indulással egy időben hasznos újdonságként bővül a kezelhető csatolmánytípusok listája, ezentúl a levelekkel érkező WAV, MP3, GIF, BMP állományok is megnyithatók lesznek. Újdonság továbbá, hogy a BlackBerry Instant E-mail szolgáltatás internetes és wap-os, a szolgáltatással kapcsolatos beállításokra szolgáló kezelőfelületei immár magyar nyelven érhetők el.