Vágólapra másolva!
A grafikus lapkáiról ismert Nvidia a barcelonai Mobile World Congressen mutatta be mobil eszközökbe szánt processzorát, amely kis fogyasztása ellenére háromdimenziós játékok és HD-felbontású filmek lejátszásával is elboldogul.
Vágólapra másolva!

Az APX 2500 névre hallgató chip az Nvidia tájékoztatása szerint csak a PDA-kon, PNA-kon, illetve hagyományos-, és okostelefonokon használatos Windows Mobile operációs rendszerrel kompatibilis. Bár a lapka fogyasztása alacsony - hiszen akkumulátorról működő eszközökbe szánják - kategóriájában komoly teljesítménnyel bír: akár 720p szabványú filmek lejátszásával, rögzítésével, vagy 12 megapixeles állóképek feldolgozásával is elboldogul.

Forrás: [origo]
Ilyen kütyükbe szánják

Ezen felül a processzorba grafikai gyorsítási funkciókat is beépítettek, így azon akár látványos, háromdimenziós játékok, vagy látványos, 3D-s menük is zökkenőmentesen megjeleníthetők. Az Nvidia mérései szerint a lapkával egy átlagos mobil eszközök egy töltéssel akár 10 órán át lehet HD-felbontású filmeket nézni, vagy 100 órán át zenét hallgatni, ami mintegy négyszerese a jelenleg kapható érintőképernyős okostelefonok képességeinek - bár azt nem közölték, milyen kapacitású akkumulátorral végezték a méréseket.