Feljövőben a mobilbankolás

Vágólapra másolva!
Az elsősorban banki technológiák fejlesztésével foglalkozó IND Group bemutatta legújabb banki szoftverét, melyet szélessávú mobilinternet-kapcsolattal rendelkező okostelefonokra és PDA-kra optimalizáltak.
Vágólapra másolva!

"A mobiltelefon mindennapi használati tárggyá változott, ez az eszköz állandóan mellettünk van, így az IND Group számára logikus választás volt, hogy az internetes alkalmazások fejlesztése és sikeres implementációját követően az okostelefonokat éa PDA-kat célozzuk meg újabb innovatív banki alkalmazásunkkal" - mondja Dr. Vinnai Balázs, az IND ügyvezető igazgatója. "Felnőtt és munkába állt egy olyan generáció, amely számára a technológia egyfajta második anyanyelv. Ezen fiatalok olyan bankot választanak majd, amelyek az IND iMobile Banking-megoldáshoz hasonló innovatív alkalmazásokat állítanak ügyfeleik szolgálatába.

"Az IND iMobile Banking-megoldás iránt már több hazai bank is érdeklődést mutat. A fejlesztőcég célja az, hogy külföldön tevékenykedő pénzintézeteknél is megismertessék ezt az új megoldást. Az alkalmazás az IND miskolci székhelyén dolgozó közel 50 fős innovatív termékfejlesztési csapat munkájának gyümölcse. Az ötlet megszületésétől egészen a megvalósításig rekordidő - 4 hónap - leforgása alatt jutottunk el. Ez is azt mutatja, hogy munkatársaink is elkötelezettek voltak az újabb termék kifejlesztése mellett" - tette hozzá Nyíri József, technológiai igazgató.

Az IND iMobile Banking-megoldás az okostelefonok és PDA-k használóinak jelent vonzó banki alkalmazást. Ezek a banki ügyfelek elsőként fogadják el és használják a mindennapi életben a különböző technológiai újdonságokat, képesek befolyásolni a tömegek vásárlási döntéseit. Az alkalmazás kihasznál minden olyan tulajdonságot, ami egy korszerű, számítógéphez közelebb álló hordozható készüléket jellemez: GPRS/3G szélessávú internet-hozzáférés, nagy, színes kijelzők, érintőképernyős technológia. Az iMobile Banking-megoldás tervezésekor figyelembe vették, hogy a céleszközöknek általában nincs teljes értékű billentyűzetük vagy magas felbontású képernyőjük.