Máris késésben a Sony Ericsson X1

Vágólapra másolva!
A japán-svéd gyártó csúcsmodellje, az XPERIA X1, egy most napvilágot látott, megjelenési dátumokat tartalmazó táblázat alapján máris igen jelentős csúszásban van a bejelentéskor elhangzott időponthoz képest.
Vágólapra másolva!

A Sony Ericsson az új XPERIA X1 fókuszában a mobilinternet és a multimédiás szórakoztatás áll. A hivatalos magyar bemutató alkalmával az eredetileg a sajtóközleményben megjelölt 2008-as második felére tervezett megjelenést a gyár hazai képviselete 2009 januárjára módosította, majd egy, a napokban napvilágot látott táblázat alapján a legtöbbet a frissen bemutatott készülékek közül egészen biztosan az X1-re kell várnunk: a legfrissebb megjelenési dátum 2009 februárja.

Az XPERIA X1 minőségi fémházában egy 7,5 cm széles VGA-kijelző és egy teljes QWERTY-billentyűzet is helyet kapott. A Windows Mobile operációs rendszert futtató XPERIA X1 lehetővé teszi, hogy dinamikusan válasszunk a funkciók széles körű választékából, bárhol és bármikor; a kedvenc szórakoztató tartalmaktól kezdve az utazás közbeni munkavégzésig. A gyártó cáfolta azokat a pletykákat, amelyek szerint a továbbiakban csak Windows-alapokon nyugvó készülékekkel találkozhatunk a Sony Ericsson okostelefon kínálatában: a Symbian továbbra is meghatározó szerepet fog játszani a vállalat életében.

Az XPERIA X1 tökéletesen alkalmas mobilinternetezésre: a fejlett Windows Mobile operációs rendszer része egy egyszerűsített Internet Explorer, amelyhez a széles képernyős VGA-kijelző párosul, amelyen 90 fokkal elforgatva tudjuk megtekinteni a weboldalakat. Adatkommunikációs terén sem ismer kompromisszumokat a készülék: a wifi-n túl 3G és HSDPA is helyett kapott a telefonban, így nem jelent gondot a szélessávú mobilinternetezés az X1-gyel.