Szél is tépkedte a kispesti vezetékeket

Vágólapra másolva!
A Magyar Telekom szakemberei helyreállították Budapest XIX. kerületében a kábellopás miatt megrongálódott vezetékes hálózati összekötteteseket. Egyes szakaszokon azonban a szélvihar okozott károkat, melyek elhárítása jelenleg is tart.
Vágólapra másolva!

A bűncselekmény miatt Kispest nagy részén bekövetkezett szolgáltatáskiesés és a fennakadások elhárítása teljes erővel, folyamatosan zajlott február 25-étől. Elsőként febr. 26-án a Magyar Telekom bérelt vonali hálózatát és a Giro Zrt. banki tranzakciós hálózatát, valamint a rendőrség és a tűzoltóság vonalait helyezte üzembe a telefontársaság. Végül március 1-jén este 19 óráig, azaz a vállalt 8 napos határidőn belül sor került minden megrongált hálózati összeköttetés helyreállítására. Ezt követően a Telekom tesztelte a szolgáltatások hibamentes működését.

Időközben a március 2-ai szélvihar következtében az érintett területen néhány tucat további vezetékes vonal is meghibásodott, amelyeknek a javítása még jelenleg is tart. A Magyar Telekom a szolgáltatás havidíjának a szolgáltatáskiesés idejére eső arányos részét jóváírja ügyfeleinek a következő számlán - tájékoztatott a vállalat sajtóosztálya. A Magyar Telekem a hasonló bűncselekményekkel összefüggő károkozások megelőzése érdekében továbbra is fenntartja biztonsági intézkedéseit, és támogatja a kábellopások letörésére irányuló hatósági és önkormányzati kezdeményezéseket.