Szabadalomvédők razziáztak a CeBIT-en

Vágólapra másolva!
Szabadalmi jogok megsértésének gyanúja miatt szerdán átvizsgált 51 kiállítói standot a német rendőrség és a vámhatóság a hannoveri CeBIT információtechnológiai és telekommunikációs szakkiállításon.
Vágólapra másolva!

Az akciót 180 rendőr és vámnyomozó végezte három államügyész vezetésével. Ez volt a legnagyobb szabású bevetés a szakmai vásár történetében - közölték a hatóságok csütörtökön. Az érintett kiállítók többsége együttműködött, csupán egy ember próbálta akadályozni a munkát, őt bekísérték a hannoveri vásárváros őrszobájára.

A közlemény szerint a razziára azért volt szükség, mert a CeBIT-et megelőző hetekben évről évre több feljelentés érkezik szabadalmi jogok tulajdonosaitól, mindenekelőtt zenelejátszókkal, televíziókészülékekkel, írható CD- és DVD-lemezekkel, illetve DVD-lejátszókkal kapcsolatban. A standok átkutatása során lefoglalt tárgyak 68 nagyméretű kartondobozt töltenek meg. Mobiltelefonból gyűlt össze a legtöbb, de sok navigációs eszközt és lapmonitort is elkoboztak. A rendőrség azonosítási szolgálatának kilenc személlyel akadt dolga.

Hartwig von Sass, a rendezvénynek helyszínt biztosító Deutsche Messe szóvivője az MTI kérdésére annyit tudott hozzátenni a rendőrség és a vámhatóság közleményhez, hogy a razziában érintett cégek ázsiaiak.