Fapados Office-t ad ki a Microsoft

Vágólapra másolva!
A Google Docs és más online alkalmazáscsomagok sikere arra kényszeríti a redmondi szoftvercéget, hogy egy hasonló, egyszerű funkciókat nyújtó szoftvercsomagot adjon ki: ez lesz az Albany.
Vágólapra másolva!

A Microsoft viszont továbbra sem mer elszakadni a számítógépre telepítendő, hagyományos, dobozos alkalmazáscsomagtól - derül ki az InfoWorld beszámolójából. Ezek szerint az Albany az Office lebutított változatát és néhány hozzá kapcsolódó online szolgáltatást tartalmaz majd, így lesz benne hozzáférés az Office Live Workspaces dokumentummegosztóhoz, a Windows Live OneCare biztonsági csomaghoz és a Windows Live nálunk is ismert levelező, tárhely- és fotótár-szolgáltatásához.

A webes felületen elérhető dokumentumszerkesztő- és megosztó alkalmazásokhoz képest az Albany kódnevű szoftvercsomagnak meglesz az a hátránya, hogy nem lesz ingyenes: a vállalattól kikerült információk szerint a nagyobb amerikai áruházláncokban fogják majd árulni. Így kérdéses, hogy lokalizált változat mikor készül majd belőle, illetve egyáltalán, mikor érhetik majd el a hazai felhasználók.

Az InfoWolrd szerint jelenleg a szoftvercsomag tesztelése zajlik, amelyben az integrációt az alkalmazások közös telepítője testesíti meg. A lap magyarázata szerint a Microsoft azért ilyen óvatos az újfajta szoftverek bevezetésével, nehogy az online (központilag hostolt) termékek "kannibalizálják" saját piacát - nem mintha a Google Dons és riválisai nem ezt tennék már jó ideje.