YouTube-videók a Nokia E90-en is

Vágólapra másolva!
A Nokia különösebb hírverés nélkül tette fel weboldalára a csúcskategóriás E90 kommunikátor legújabb szoftverét, amely  már képes megbirkózni a YouTube-on látható Flash-videókkal.
Vágólapra másolva!

Lelkes Nokia-rajongók vették észre a napokban, hogy a cég weboldalán az egyes telefonokhoz kapcsolódó szoftverek weblapján már elérhető a Nokia kommunikátorának legújabb, több ponton is frissített verziója. A 200.34.72-es változat az eddigi legmagasabb verziószámú firmware, nem beszélve arról, hogy a legutóbbi szoftver 7.40-es néven volt ismert.

Az új rendszerszoftver általában véve gyorsabb és biztonságosabb működést tesz lehetővé, de számos ponton igen komoly előrelépést is jelent a korábbi változathoz képest. A YouTube korában például értetlenül álltak a kommunikátorfelhasználók az előtt, hogy a legmodernebb Nokia-készülék sem képes a weben keresztül elérhető videómegosztó portálok Flash-alapú mozgófilmjeit megjeleníteni, mindössze egy plugin letöltését ajánlják fel, amely azonban nem jelentett orvosságot a problémára. Az új firmware ellenben rendelkezik Flash Lite 3.0 támogatással, amelynek hatására a weben elérhető videolejátszók működőképesek lesznek. A kiegészítő szoftverek tárháza is bővült: ilyen péládul a QuickOffice, így ezen a téren is számos apróbb hiba javításra került. A készenléti kijelző és a naptár nem szorult különösebb módostíásra, ellenben a Nokia mérnökei szerint ezek a funkciók is igen nagy mértékben javításra kerültek.

Az új firmware installálásához előszőr a Nokia Software Updater alkalmazását kell telepítenünk számítógépünkre, feltételezve azt, hogy a PC Suite már futtatható állapotban van a masinán. Az Updater feladata, hogy új szoftvert keressen a telefonunkhoz. A legutóbbi hasonló frissítés nem kevesebb, mint 80 megabájtnyi adatot tartalmazott, így lehetőleg sem a letöltés, sem a frissítés alatt ne húzzuk ki az USB-kábelt a telefonunkból, mert könnyen elveszhetnek az adataink.