Újabb razzia a hazai internetközpontban

Vágólapra másolva!
Dél után nem sokkal a rendőrség és szakértőik jelentek meg a hazai internet központjának számító BIX épületében, egy internetszolgáltató géptermében - adta hírül az asva.info.
Vágólapra másolva!

A fájlcserélőkkel foglalkozó, és nevét a fájcsere ellen küzdő ASVÁ-ról (Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány) mintázó, ám attól független weboldal értesülése szerint a rendőrség célzottan, egy szerver miatt járt a gépteremben. Az állítólag DC hubként működő gépet végül nem foglalták le, csak annak tartalmáról készítettek másolatot a helyszínen. A rendőrségi akció hírére az ismert warezszerverek átmenetileg felfüggesztették működésüket, ám az ilyenkor előforduló internetes forgalomvisszaesés most nem mutatkozik a statisztikákban.

Legutóbb egy hónapja fordult elő hasonló rendőrségi akció, akkor szintén csak egy szerver ügyében érkeztek a nyomozók, ám mint később kiderült, egy, a internet fekete zónájának csúcsán elhelyezkedő elosztóközpontot sikerült lekapcsoltatni. A mai ügyről még nem tudni, hogy melyik szervezet feljelentése áll a háttérben.