Már a neten az év játéka, a GTA IV

Vágólapra másolva!
Manapság igazából nem is hír, hogy egy megjelenés előtt álló játék kikerült a netre, főleg, ha egy olyan, nagyon várt címről van szó, mint a Rockstar sikerjátéka.
Vágólapra másolva!

Már csak hat nap van hátra a Grand Theft Auto IV megjelenésééig, de a sokak szerint az év játékának számító szoftverre váró crackerek nem bírtak magukkal. A botrányos sikerjátékból a kiadó minden óvintézkedése ellenére egy Xbox 360-ra készült PAL-verzió került ki a fájlcserélőkre, amely 6,32 gigabájtnyi méretű.

A Kotaku információi szerint az Icon nevű cracker-csapat által feltört játék Ausztráliából származik, ahol a brutálisabb jeleneteket cenzúrázni kellett a helyi törvények miatt. Így aki a teljes élményre vágyik, annak mégis ki kell várnia a megjelenést. Az Inquirer információi szerint már egy Amerikába szánt NTSC-verzió is kering a fájlcserélőkön. A terjesztők arra figyelmeztetik a letöltőket, hogy az Xbox Live hálózaton egyelőre ne játsszanak a másolt verziókkal.

A valószínűleg a kereskedésekbe való kiszállítás során kilopott GTA IV-ből már videók is megjelentek az interneten, de a játékról már ezt megelőzően is jelentek meg a nyitójelentet mutató (valószínűleg hamisított) felvételek. Hivatalosan eddig csak előzetesek (teaser trailerek) jelentek meg belőle, amelyek a Take Two által üzemeltetett weboldalon tekinthetők meg, a játékból most először lehet látni részleteket a kalózkópiáról készült videókon. A játék április 29-én kerül a boltokba világszerte, így Magyarországon is.