Vágólapra másolva!
Az Apple tegnap jelentette be asztali gépeinek menetrendszerű modellfrissítését, amelynek során a legnagyobb iMacbe olyan túlhúzott processzor és izmos videokártya került, hogy sokan gyanakodni kezdtek: hamarosan jöhetnek a maces videojátékok.
Vágólapra másolva!

A kompakt, monitorral egybeépített, 20 és 24 hüvelykes méretben kapható iMacek némileg gyorsabb Core 2 Duo processzorokat kaptak a modelfrissítés során, amelykből a leggyorsan egy 3 gigahertzes változat. Az otthoni multimédiás gépnek szánt modellek legtöbbjében most már sztenderd a 2 gigabájt memória, L2 cache-ből pedig 6 megabájt jár hozzájuk.

A legnagyobb feltűnést azonban az keltette, hogy a csúcsmodellt Nvidia GeForce 8000 GS videokártyát is lehet rendelni, ami már minden játékos igényeit kielégítheti. A ZDNet szerint ráadásul a leggyorsabb, 3 gigahertzes rendszermag sebességét is némi túlhúzással érték el a fejlesztők, ami a játékra optimalizált tuning-modelleknél szokás. Az Apple-nél pedig nem: a gyártó a teljesítményt rendszerint az újabb technológiák kiforrott, "civil" változatának implementálásával növeli.

Ennek alapján már meg is indultak a találgatások, hogy vajon tényleg a játékosoknak szánja-e az új modelleket a gyártó. A PC-kkel szemben eddig pont az volt az Apple egyik hátránya, hogy játékszoftverek alig jelentek meg rájuk, a kötött specifikációkkal rendelkező, kompakt modellek pedig megkönnyítenék a fejlesztők és a vásárlók dolgát is, ha játékplatformként vezetnék be az iMacet. Mindenesetre azok, akik a Boot Camp segédprogrammal Windowst is futtatnak a Macjükön, már most a játékokban is élvezhetik majd a teljesítménynövelést.