Ballmer: Nem kell öt évet várni az új Windowsra

2008.05.19. 16:29

Steve Ballmer távozása után néhány kimaradt kérdésre még a Microsoft Magyarország munkatársai válaszoltak. Alább ezek olvashatók:

Nem gondolja, hogy túl gyorsan fejlődnek a programozási nyelvek (például a .NET, ami az utóbbi pár évben drasztikus fejlődésen esett át). [mr_tamas_varga]
- A programozási nyelvek mindig adott terület problémáinak a megoldására szolgálnak, ahogy a problémák száma és bonyolultsága nő, úgy a nyelveknek is lépést kell velük tartani. Tényleg mozgó célpontra lövünk, de a programozókra is igaz, hogy élethosszig kell tanulniuk.

A Microsoft tervei között szerepel-e egy webes operációs rendszer fejlesztése vagy esetleg már folyamatban is van? [NorbiRC]
- Igen, és nem.  A Microsoft a szoftverek+szolgáltatások megközelítésben hisz, de ennek a service-es fele valójában a felhőben fut. Érdemes megnézni a www.mesh.com weblapot, ha példákat szeretnétek látni.

Önök szerint Magyarországon a Windows Vista milyen sikerrel került a piacra? [Aktakukac]
- Egyes vállalatok már megkezdték az átállást, a boltban kapható gépek jelentős része pedig már eleve Windows Vistával érkezik.

Mennyiben befolyásolja az Xbox 360-projektet, hogy a HD vs Blu-ray-harcot végül az utóbbi formátum nyerte meg? [proxy64]
-
Valójában nem befolyásolja, mi abban hiszünk, hogy a játékok számítanak, azokhoz pedig egyelőre nem kell sem HD DVD, sem Blu-ray.

A Windows Table Top PC-ből mikor lesz valami, hány év még? [Céltudatos Pasi]
-
Amennyiben a Surface-re gondolsz, az Egyesült Államokban már kapható az eredeti változat, ez előbb-utóbb eljut Európába is. De közben dolgozunk más formátumú (nem kávézóasztal alakú) Surface-gépeken is.

Meddig tartózkodik Budapesten? [@@shakira@@]
-
Steve Ballmer ma este utazik tovább Ukrajnába.

Mikor jelenik meg a piacon a hangos számítógép? [oakenfold2]
-
Egyes termékeink már ma is tartalmaznak ilyen funkciót, az Exchange Server 2007 például képes rá, hogy telefonon keresztül fogadja és megértse az én utasításaimat, beolvassa a leveleimet, áthelyezze a találkozóimat és értesítse erről a résztvevőket is. Magyarul ez a szolgáltatás sajnos egyelőre még nem elérhető.

Ön szerint ezek a jövő készülékei el fognak férni olyan konstruktív helyen, hogy kezelhetőségük is felhasználóbarát maradjon? [wagnerjames]
-
Ray Kurzweil szerint a jövő számítógépeit akár a testünkbe ültetve is hordhatjuk, a felhasználói felület pedig a hangunk, a mozdulataink, esetleg később akár a gondolataink is lehetnek.

Melyik Microsoft operációs rendszert tartja a legmegbízhatóbbnak? [Zatyee]
-
A most megjelent Windows Server 2008-at :) De a felhasználói operációs rendszerek közül természetesen a Windows Vistát.

Mennyien dolgoznak összesen a Microsoftnál kb.? [rendespasika21]
-
Kb. 70 ezer alkalmazottunk van, de a szerződéses munkatársakkal együtt 100 ezren vagyunk.

Ha kiadnak egy új szoftvert, miként lehet, hogy már egyből a frissítéseket és Service Packeket kell hozzá letölteni? [Exorcist]
-
Mivel a Windows nagyjából a világ összes PC-jén kell, hogy fusson, és ezeknek a számítógépeknek, ill. a perifériáiknak az illesztőszoftvereit gyakran nem mi írjuk. Az operációs rendszer kiadása és a feltelepítése között eltelt időben is születnek új meghajtóprogramok, javítócsomagok, frissítések. A Vista telepítője ezek nagy részét már a setup során is meg tudja keresni az interneten, a többit az első indulás után letölti.

Gondolt már arra, hogy egy esetleges új Windowsba beépítsenek egy torrentklienst? [proxy64]
-
Hát torrentklienst speciel nem tervezünk, de peer to peer alkalmazásokat bárki készíthet a Windowsra, a Visual Studio segítségével.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK