HTC Touch Diamond - jön az iPhone-rivális

Vágólapra másolva!
A HTC menedzserei a napokban mutatják be szerte a világon legújabb terméküket, a több szempontból is innovatívnak tekinthető HTC Touch Diamondot. Az európai premierre holnap kerül sor Münchenben.
Vágólapra másolva!

A telefon számos újdonságot tartalmaz majd, de ha első pillantásra tüzetesebben szemügyre vesszük, akkor az Apple iPhone Windows-zal felszerelt verziója is bevillanhat. A telefon ugyanis egy hatalmas érintésérzékeny kijelzőn keresztül kommunikál a felhasználóval, amely alkalmas az Apple megoldásaihoz hasonló, látványos funkciók és szolgáltatások futtatására. A HTC Touch Diamond támogatja a TouchFlo megoldást is, amely éppen a kezelhetőség terén mutat majd valódi újdonságot a korábbi HTC-telefonokkal szemben.

A telefon tudása igen meggyőző, gyakorlatilag minden szerepel benne, amire egy modern üzletembernek vagy technológiamániásnak szüksége lehet. A Touch Diamond beépített GPS-el rendelkezik, támogatja a 3G- és a HSDPA-hálózatokat, a wifi-adóvevővel ingyenes vezeték nélküli hálózatokhoz tudunk vele kapcsolódni. A 3 megapixeles, autófókusszal is ellátott kamera már ismerős lehet a HTC Kaiserből (T-Mobile MDA Vario III). A telefont további érdekessége, hogy ezen a készüléken már a legújabb mobileszközökre szánt operációs rendszer, a Windows Mobile 6.1 fog futni.

John Wang, a HTC marketingvezetője egy nemrégiben tartott bemutatón 4 apró újítást emelt ki a készülékkel kapcsolatban. Az egyik innovatív ötlet, hogy a telefonba épített autófókusz aktiválásához nem kell megérintetnünk a telefon exponálógombját, hanem elég pusztán fölé tartanunk ujjunkat - és a szolgáltatás aktiválódik. A lencse előterében lévő pontokra fókuszál a kamera, majd ha ténylegesen megérintjük az exponálót, akkor történik valódi exponálás. Fényképezőgépek esetében ezt kétállású gombokkal oldották meg eddig. A másik apróság szerint, ha beérkező hívásunk van, és megcsörren a telefonunk, nem kell idegeskedni a kellemetlen pillanatok miatt, elég csak elforgatnunk a HTC Touch Diamondot, és máris lehalkul a készülék - miközben a bejövő hívást nem bontja. Így a minket elérni kívánó partner csak annyit realizál, hogy a telefon kicseng, de mi - feltehetően - nem állunk a rendelkezésre. Ezzel el lehet kerülni azokat a kínos momentumokat.

A harmadik számú új szolgáltatás a hívás közben leérhető jegyzetfunkcióban ölt testet. Miközben éppen barátunkkal csevegünk, és számos fontos információ hangzik el, nem kell a készülék menürendszerében keresgélni a jegyzetelőfunkció után, hanem elegendő pusztán a sytlust kihúznunk a helyéről és az alkalmazás magától aktiválódik.

A szám szerint negyedik apró ötlet is a stylushoz kapcsolódik, ugyanis amennyiben a telefonunk interaktív üzemmódban sötét kijelzővel tárul lennék, úgy mindössze az apró műanyag ceruzát kell kiemelnünk a helyéről, és a telefon aktiválódik.