Virtuális szörfözés Google Earthben

Vágólapra másolva!
Virtuális szörfdeszkává alakította a Nintedo új kontrollerét két német egyetemista. A Wii Fit egyensúlyozópadjával most már a Google Earth-öt is lehet irányítani - adta hírül a Register Hardware.
Vágólapra másolva!

A saarbrückeni DFKI mesterségesintelligencia-kutatóközpontban Matthieu Deru és Simon Bergweiler által kifejlesztett szoftver segítségével a felhasználók egyszerűen irányíthatnak egyszerűbb programokat egyensúlyozópjukon állva. A hacket bemutató lentebb megtekinthető videón a Google Earth-öt használva az Alpok felett suhan el az egyik alkotó, szörfözést imitáló mozdulatokkal irányítva a programot. A szoftver finomabb mozgások irányítására is alkalmas, ezt egy Second Life-szereplő irányításával mutatják be.

Kevés részlet ismert eddig a kutatók által használt hackről. Mindössze annyi biztos, hogy a Bluetoothon csatlakoztatott egyensúlyozópad négy sarkán található nyomásérzékelők által küldött adatokból számolja ki a követendő irányt. Azt azonban nem tudni, hogy magát a padot is meg kellett-e piszkálniuk, vagy elég a szoftvert telepíteni a számítógépre. Így azoknak, akik máris felpattannának virtuális szörfdeszkájukra, hogy bejárják a világot a Google Earthön, még kicsit várniuk kell.

Lábbal irányítható játékok természetesen régen vannak, a Dance Dance Revolution nevű, leginkább Ázsiában népszerű játékban például táncfigurákat kell lelépkedni egy kontrolleren. Azonban ezeket a játékokat sose hackelték meg, hogy virtuális repülőszőnyeget vagy szörfdeszkát készítsenek belőlük. Úgy tűnik, ez kizárólag a Nintendo Wii kiváltsága.