PDF-megosztó oldal az Adobe-tól

Vágólapra másolva!
A Google Docshoz hasonló funkciókat kínáló, webes dokumentummegosztó oldalt indított az Adobe az Acrobat.com címen, s bemutatta az azonos nevű PDF-szerkesztő új, Flash-videókat és hangfájlokat is támogató, egy hónap múlva érkező 9-es verzióját.
Vágólapra másolva!

Az Acrobat.com-on egyelőre nyilvános béta tesztüzemben működő szolgáltatásra ingyenesen lehet regisztrálni, a szájton havonta öt darab dokumentumot ingyenesen át lehet alakítani PDF formátumra - bár erre számos ingyenes segédprogram is alkalmas.

Az Acrobat.com leginkább a Google Docshoz hasonló szolgáltatás, melynek részét képezi egy BuzzWord nevű online szövegszerkesztő (amely nem csak PDF-be, hanem egy sor egyéb szabványos formátumba képes menteni), illetve a Share nevű funkció, amelynek segítségével a felhasználók megoszthatják egymás között dokumentumaikat. A webhelyre feltöltött, nyilvánosan elérhetővé tett dokumentumokat akár blogra vagy bármely weboldalra befűzhetők lesznek a YouTube-videók mellett találhatóhoz hasonló kód beillesztésével, emellett a dokumentumokhoz megjegyzéseket is fűzhetnek a felhasználók.

Forrás: [origo]

ConnectNow néven egy webkonferencia-szolgáltatást is kínál a szájt, a chatszobás és webkamerás kommunikáció mellett akár egymás képernyőjét is megoszthatja egymással a tárgyaló, legfeljebb három felhasználó. A PC World értesülései szerint a társaság az Acrobat.com-ra épülő egyéb szolgáltatások elkészítéséhez is támogatást nyújt majd külsős fejlesztők számára. A béta tesztfázis lezárultát követően a szájton fizetős prémiumszolgáltatásokat is nyújtani fog az Adobe, de az alapvető funkciók ingyenesek maradnak - közölte a cég.

Az Adobe ugyancsak hétfőn mutatta be Acrobat nevű PDF-készítő szoftverének legújabb, 9-es verzióját. Ez ugyancsak béta változatban érhető el, s legfontosabb újításai közé tartozik, hogy támogatja a Flash platformot, így ebben készült alkalmazásokat vagy videókat, hangfájlokat is képes integrálni PDF dokumentumokba. Végleges verziója a tervek szerint júliusban érkezik meg, s ekkor fog megjelenni az új típusú állományokkal megbirkózó, ingyenes Reader szoftver is.