Samsung L870 - a HSDPA-s okostelefon

Vágólapra másolva!
A Samsung hivatalosan is bemutatta legújabb Symbian S60-alapokon nyugvó okostelefonját, a HSDPA-val is felszerelt L870-et.
Vágólapra másolva!

A Samsung történetében nem találunk túlzottan sok Symbian operációs rendszert futtató készüléket, de az a gyártó, aki éves szinten 170 új telefont mutat be, annak nem csak Windows platformon kell jelen lennie. A Symbian 9.3 verzióval rendelkező készülék a lehető legújabb alkalmazásokat tartalmazza. Az első blikkre a Samsung U900 és a Soul elemeiből építkező készüléket szétcsúsztatható mechanikával szerelték fel.

Az újdonság mindössze 13,5 milliméter vastag, ami kellemes érzetet kelt használat közben. Az igen méretes, 2,4 colos QVGA-felbontású TFT LCD-kijelző a gyártótól megszokott minőségben jeleníti meg a tartalmakat. A Samsung L870 beépített FM rádiót tartalmaz, amely képes kezelni az RDS-információkat is. A készülék támogatja a Bluetooth 2.0 vezeték nélküli megoldást, amellyel kényelemesen tudunk zenét hallgatni. A belső memória 100 MB, amelyet tovább bővíthetünk microSD-kártyával. A L870 hátlapjába épített 3 megapixeles kamerával névjegyeket is tudunk scannelni.

A Samsung L870 támogatja a leggyorsabb mobilinternet-megoldást, a HSDPA-t is, amellyel videotelefonálhatunk, push email segítségével azonnal megkaphatjuk a leveleinket, vagy barangolhatunk a világhálón. Az eredeti sajtóközlemény szerint a telefon az Apple iPhone-ból ismert Safari böngészőt tartalmazta volna, de azóta sajnos a Samsung képviselői megerősítették, hogy egy félreérthető fogalmazás okozta a problémát, és valójában a más Smybian-eszközökből már ismert Opera-alapú szoftver kapott helyett a telefonban. Az újdonság 2008 augusztusában kerül az európai boltok polcaira.