Tönkreteheti az Xboxot a GTA IV

Vágólapra másolva!
Sorozatos lefagyások után akár súlyos hardverhibával is elszállhat a konzol a Grand Theft Auto-játék alatt.
Vágólapra másolva!

A GTA-val kapcsolatos fórumokon felbukkant hozzászólások alapján nem csak a Playstation 3 játékkonzolon keserítik meg a játékosok életét a GTA-val kapcsolatos hibák: a Xbox 360-tulajok is aggódhatnak, ha a szoftver fagyogatni kezd - írja a Tech Radar. A beszámolók szerint a játék hajlamos arra, hogy lefagyjon, és több játékos gépe is használhatatlanná vált már emiatt.

A Rockstar Games és az Xboxot gyártó Microsoft mindeddig nem reagált érdemben a hibákra. A Tech Radar szerint a gépet az terheli túl, hogy a folyamatos lemezről való töltögetés elkerülése érdekében a konzol túlterheli a cache-memóriát, ami a szoftver lelassulásához vezet.

A GTA gyártója, a Rockstar Games a fórumokon eddig csak annyi tanácsot adott, hogy ha a problémák jelentkeznek, le kell törölni a metnett játékállásokat, és úgy újra kezdeni a játékot - ami érthetően felbőszítette a hardveres problémáknak kiszolgáltatott gémereket. Sokan egyenesen úgy vélik, hogy a súlyos rendszerhibához, és a több tízezer forintos konzol használhatatlanná válásához vezető hiba felfedezése után senkinek nem lenne szabad addig vennie belőle, amíg a problémákat el nem hárítják a gyártók.

A PS3-konzolon felmerülő fagyásos problémákat mindeddig a GTA-hoz május 7-én kiadott patch, és a Playstation firmware-frissítése sem orvosolta, de a Sony már bejelentette, hogy tudják a gondok okát, és dolgoznak a megoldáson.