Táncoló dj-robot otthonra

Vágólapra másolva!
A Sega és a Hasbro egy sztereó hangszórókkal felszerelt, lemezlovasként is funkcionáló, táncoló robotot mutatott be, amely kerekein gurulva képes tulajdonosát követni a lakásban.
Vágólapra másolva!

A zenelejátszó robot az Ampbot, vagy röviden A.M.P. nevet kapta, amely az Automated Music Personality rövidítése, ez leginkább automatizált zenelejátszó személyiségnek fordítható le. A 73 centiméter magas robot hátához iPod vagy más hordozható mp3-lejátszó eszköz csatlakoztatható - a robot gyakorlatilag egy mozgó hangszóróként lejátssza a kütyün lévő zeneszámokat, és akár követni is tudja a lakásban gazdáját.

Forrás: [origo]

Bekapcsolása után a robot a fején lévő ledeket villogtatva, fejét rázva táncol a zenére, kerek "tenyerei" pedig a hangerő, különböző hangeffektek szabályozására, illetve scratchelésre szolgálnak. Az Ampbottal a gyártó olyan férfiakat akar megcélozni, akik gyerekkoruk óta arra vágynak, hogy saját robotjuk legyen - nyilatkozta a játékszerről a Sega képviselője. A zenelejátszó robotot Japánban és az USA-ban novembertől lehet majd megvenni, a világ egyéb országaiban másfél éven belüli piaci bevezetést ígér a Sega. A kütyü nem lesz olcsó, mintegy 110 ezer forintnak megfelelő összeget kell majd leszurkolni érte.