Olcsó HD-s zsebkamerát hoz ki a Kodak

Vágólapra másolva!
A Zi6-os egy kicsi, lapos, könnyedén zsebre vágható kütyü, amivel a filmezés és a feltöltés sem lesz nehéz.
Vágólapra másolva!

A könnyen - nagyjából egy gombnyomással - kezelhető minikamerák "osztályát" a Pure Digital Flip sorozata teremtette meg, és most a Kodak is versenybe száll ebben a kategóriában. A fényképezés úttörőjének számító gyártó Zi6 néven jelenteti meg saját modelljét, amelynek különlegessége, hogy ez az első mini zsebkamera, amely 720p-s HD felbontásban tud filmezni.

A nagy felbontás mellet lehet vele forgatni VGA-ban is, és mind 30, mind 60 képkocka/másodperces üzemmódja van. A könnyű kezelhetőség érdekében a készülékhez nincs akkumuátor, hanem két ceruzaelemmel működik, a felvételeket egy 2,4 hüvelykes képernyőn lehet visszanézni, és a doboz oldalából kihajtható USB-csatlakozóval lehet az internetre feltölteni.

A készüléknek 128 megabájt beépített memóriája van, és maximum 32 gigabájtos SD-kártyával bővíthető. A Zi6-ost ősszel jelentetik meg az USA-ban, az ára 180 dollár (jelenlegi árfolyamon 26 ezer forint) lesz. Az aktuális kütyüdivatnak megfelelően fekete, fehér és rózsaszín színekben hozzák majd ki.