A vállalatok felé nyit a Firefox

Vágólapra másolva!
Alkalmazkodtak a vállalati informatikai felelősök igényeihez a fejlesztők a Firefox 3-as verziójával. A böngésző automatikusan átveszi az Internet Explorer biztonsági beállításait, így telepítésével a felhasználók nem tudják kijátszani az esetleges korlátozásokat.
Vágólapra másolva!

A változás főleg a vállalati környzetben firefoxozó felhasználókat érintheti, de azok is beleütközhetnek, akik netbankoláshoz vagy más hasonló tevékenységhez állították különösen biztonságosra a rendszerrel érkező böngészőjüket. A rendszergazdák élete egészen biztosan könnyebb lesz az új Firefox miatt, hiszen az alternatív böngésző tudomást vesz az Internet Explorerhez kényelmesen beállított biztonsági profilokról, így nem kell még egyszer beállítani mindent.

Amennyiben mégis zavaróvá válik a hirtelen támadt biztonság a probléma az Internet Explorer biztonsági beállításainak módosításával orvosolható. Az Egyéni beállítások alatt található "Alkalmazások és nem biztonságos fájlok indítása" opciót kell a teljes tiltás helyett kérdez-re állítani. Amennyiben ez nem működne, úgy a Mozilla wikijében javasolnak csak a profi felhasználóknak ajánlott javítási módokat.

Nem ez az egyetlen olyan fejlesztés az új Firefoxban, ami bár biztonságosabbá teszi a böngészést, kényelmetlennek bizonyulhat a felhasználók számára. Lassíthatja a fájlok letöltését, hogy a böngésző automatikusan leellenőrizteti a gépre telepített vírusirtóval a beérkező állományokat. Ez gyengébb gépeken pár pillanatos lassulást is eredményezhez, ám akik csak megbízható helyekről töltögetnek, könnyen kikapcsolhatják a böngésző címsorába begépelt about:config paranccsal előhívható rejtett beállítások között.