Repedések jelentek meg fehér iPhone-okon

Vágólapra másolva!
Egy francia blogger beszámolója szerint sok 3G-s iPhone-tulaj tapasztalta azt pár nappal a vásárlás után, hogy a készülék hátlapján csúnya repedések jelentek meg.
Vágólapra másolva!

Az eddigi hírek szerint a probléma csupán a fehér színű modelleknél jelentkezett. A megrepedezett hátlapú készülékek tulajdonosai egyelőre csak találgatják, hogy konstrukciós hiba, az anyag rossz minősége, vagy netán a festés hibája okozza a csúnya jelenséget - írja a CrunchGear.com. Az első generációs iPhone hátlapja még fémből készült, azt csak a 3G-s modellen cserélték le egy legömbölyített oldalú műanyag borításra. Hasonló probléma legutóbb az iPod Nano első generációjával volt, amelynek borítását az Apple egy karcálló változatra volt kénytelen módosítani a vásárlók panaszai nyomán (bár ezt a lépést hivatalosan sohasem kommunikálták).

Az Apple-mobil premierjét más baki is beárnyékolta: az amerikai Apple-boltokban sokszor nem tudták azonnal aktiválni a készüléket, és a vásárlókat a partner AT&T irodáiba irányították. A sikeresen aktivált készülékek tulajdonosai viszont arról panaszkodnak, hogy a mobil gyorsan lemerül, az EDGE-es első változat remek üzemidejéhez képest a 3G-s készülék egyetlen nap alatt képes lemeríteni a teljesen feltöltött akkumulátort.

A készülékek szoftverével is akadtak problémák, mivel az közel sem működik olyan simán, mint az első sorozat készülékein. Többek közt az sms-írás vagy bizonyos funkciók közötti átváltásnál a sajtóhírek szerint sokan tapasztalták, hogy a szoftver hajlamos lefagyni. A készülékről kialakult általános összkép alapján az első lelkesedés jócskán alábbhagyott, és sok elemző - például a CNet szakírója is - úgy véli: érdemes még várni a vásárlással addig, míg kiderül, sikerül-e orvosolni az Apple-nek a kezdeti hibákat.