Megdrágult az MSI Wind minilaptop

Vágólapra másolva!
Az MSI erősebb akkumulátorral látta el a nagy népszerűségnek örvendő netbook-modellt, de ez 10-20 százalékos áremelkedést eredményezett.
Vágólapra másolva!

A tajvani gyártó takarékos minigépének első sorozata 500 dolláros áron, egy viszonylag gyenge, három cellás akkumulátorral jelent meg. Az MSI a Cnet szerint korábban ellátási problémákra hivatkova nem szállította a modellt 6 cellás akkuval, most viszont bejelentette ezt a változatot is.

Az új energiaforrás viszont jelentősen megdrágította a Windet: a gépet így már csak 550 dolláros indulóáron lehet megvásárolni, de a szaklapok beszámolói szerint egyes kereskedők még többet is kérnek érte: a Buy.com-on például 600 dollárért árulják. A Wind már csak azért is veszített a népszerűségéből, mert az emelés után már egy árkategóriában van az Asus 10 hüvelykes EEE-modelljével (az 1000H-val).

Az amerikai vevőket különösen az bosszantotta fel, hogy az eredeti, 550 dolláros előrendeléseket a Buy.com törölte, így a vevőknek a korábban meghirdetett ajánlat helyett mindenképpen a drágább árakat kell megfizetni. A modellből Magyarországon még csak a 3 cellás változatot lehet kapni, és az ára jóval több, mint az USA-ban: 100 ezer forint, vagyis 680 dollár körül van. A drágulás valószínűleg a hazai importot is érinti majd.