Sony Ericsson T700 - fémek, megapixelek

Vágólapra másolva!
A Sony Ericsson új, középkategóriás készüléke a T610 5 évvel ezelőtti sikerét próbálja meg túlszárnyalni. Az újdonság fém hátlappal, HSDPA-val és 3,2 megapixeles kamerával csábítja a leendő felhasználókat.
Vágólapra másolva!

A Sony Ericsson T610 a két vállalat egyesülésének idején az első sikeres készülék volt - leszámítva a T68i-t -, amely megteremtette a márka hírnevének alapjait. A mai szemmel kissé nevetségesen egyszerű készülék színes, 65 ezer színű kijelzővel, rendkívül rossz minőségű VGA-kamerával és GPRS-szel volt felszerelve. Ennek ellenére a mai napig büszke a gyártó erre a készülékre, mellyel igen meggyőző értékesítési adatokat produkáltak. Az akkori mezőnyben az egyik legjobb ár-érték arányú készülékről volt szó. Manapság már egyre kevesebb jó állapotban lévő T610 jön velünk szembe - ősztől már feltehetőleg a most piacra dobott T700-zal fogunk inkább találkozni.

Az új telefon igen vékony, mindössze 10 milliméter vastag és csak 78 grammot nyom a mérlegen. Az első blikkre is elegáns készülék tényleg egy igen könnyű és kényelemesen hordozható termék. A csiszolt fémburkolatnak köszönhetően nem lesz gond a tartóssággal sem. A hátlapba épített 3,2 megapixeles kamerát már jól ismerjük a K800i és K810i készülékekből, nyugodtan kijelenthető, hogy szabadtéren, természetes fény mellett remek fotókat készíthetők vele. A készülék alkalmas arra, hogy az elkészült felvételeket azonnal feltölthessük az internetre vagy közvetlenül a blogunkba.

A telefon kijelzője sajnos továbbra sem lett túlzottan nagy, mindössze 2 inches és a felbontás is a már megszokott 240x320 pixeles. A belső memória is csekély mai szemmel, a 25 MB mellé legalább jár 512 MB Memory Stick Micro-kártya. Utóbbira természetesen másolhatunk zenéket, amelyet akár sztereóban is hallgathatunk vezeték nélkül, köszönhetően a Bluetooth A2DP támogatásának. Az adatkommunikációs lehetőségek között megtaláljuk a HSDPA-t és a 3G-t, sőt még az EDGE-et is, de sajnos wifi már nem került a készülékbe. Sajnos továbbra is a NetFront-böngésző szerepel a készülékben, amelynek irányítása kissé körülményes, és szoftverhiba miatt gyakran képtelen teljes méretben megjeleníteni a weboldakat, csak egy oszlopba rendezve.

Forrás: [origo]
A 3,2 megapixeles kamerát már jól ismerhetjük

A modemként is használható T700-at első sorban a vékony design és a nagyfelbontású kamera teheti sikeressé, feltéve, ha versenyképes lesz az ára.