T-Mobile-os 3G-fejlesztések az USA-ban is

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, hogy végre valamiben előrébb járunk az Egyesült Államoknál. A tengerentúlon még csak gyerekcipőben járó 3G most érkezett meg a szerencsejátékok fővárosába, Las Vegasba és New Yorkba - a T-Mobile jóvoltából.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban az év elején jelentette be a T-Mobile, hogy 20 amerikai nagyvárosban saját 3G-s hálózattal áll elő. Ennek a folyamatnak az egyik fontos lépcsője volt, hogy idén május elsején átadták a rendszer első fázisát New York-ban. Fontos megjegyezni, hogy az Államokban jóval később indult el a szélessávú mobilhálózatok fejlesztése, mint Európában vagy Ázsiában. A nagyvárosok kiterjedt lefedettségének és a fillérekbe kerülő vezetékes telekommunikációnak köszönhetően ugyanis az amerikai állampolgárok mérsékelt érdeklődést mutatnak a szolgáltatás iránt.

A még idén elkészülő 3G-s hálózatok közé olyan nagy és ismert városok tartoznak, mint a legutóbb bejelentett Las Vegas, vagy éppen Dallas, Chicago vagy Miami. A szerencsejátékok fővárosának hálózata nem kevesebb, mint 38 millió dollárnyi befektetést igényelt, és egyelőre csak korlátozottan alkalmazható. A szélessávú mobilinternet, a le- és feltöltő megoldások majd csak azután indulnak el teljes erővel, ha az országos lefedettség eléri a kívánt szintet - állítják a T-Mobile amerikai képviselői.

Neville Ray, a T-Mobile amerikai alelnöke szerint az új hálózatokkal a családok könnyebben tudják a távoli kapcsolatokat ápolni, illetve új technológiai megoldásokat vehetnek majd igénybe a kommunikációhoz. Ezek a megoldások leginkább a mobiltelefonon vagy PC-n keresztül történő videotelefonálást, illetve az élmények (fotók, videók) gyors és látványos megosztását jelenthetik.