Tizenkilenc órát bír a Dell nomád laptopja

Vágólapra másolva!
Akár két munkanapig bírhatják a Dell neonomádoknak tervezett laptopjai. Az új Latitude szériához épp csak kiegészítő atomerőmű nem kapható.
Vágólapra másolva!

Megújította Latitude laptopjait a Dell. A 14,1 hüvelykes, vagyis a középkategória kisebbik méretosztályába tartozó E6400-ast már ma is meg lehet rendelni, az ennél kisebb és kényelmesebben hordozható 12,1 és 13,3 hüvelykes kijezővel szerelt E4200 és 4300-as gépekre még várniuk kell a vásárlóknak.

A Dell az új Latitude laptopokat a sokat utazó és a legváltozatosabb helyeken dolgozó felhasználóknak szánta, akiket újabban neonomád néven is emleget a számítógépes köznyelv. A modellek a kötelező wifi csatoló mellett rendelhetőek beépített mobilnetes modemmel is, a külsejük pedig magnézium ötvözetből készül, így rendkívül ellenállóak a külső behatásokkal szemben.

Útravaló szubnotebook

A célközönségnek számító digitális benszülöttek számára minden bizonnyal az E4200 lesz a legvonzóbb választás. A laptopból kimaradt az akkumulátort feleslegesen terhelő optikai meghajtó, ráadásul processzorból is a rendkívül takarékos kétmagos Intel Ultra Low Voltage típus jutott bele. Egyelőre nem tudni, mikor lesz kapható az E4200, a Dell online boltja még csupán annyit ígér, hogy hamarosan érkezik.

Az azonban bizotos, hogy a két munkanapot is túlélő akkumulátornak súlyos ára lesz. A már kapható E6400-as géphez kapható kilenc cellás telep 99 dollárnyi pluszköltség az alapmodellhez képest, a laptop aljára illeszthető tizenkét cellás külső akku pedig 399 dollárba kerül. Arról nincs információ, hogy nagyjából nyolcvanezer forintnak megfelelő összegért beszerezhető extra telepek mennyit adnak hozzá a laptop súlyához.

Forrás: [origo]

Közösség a nomádoknak

A Dell nem érte be az akkuval bőven megpakolt új Latitude kiadásával, közösségi oldalt is indított. Az DigitalNomads.com-on érdekes tippeket olvashatnak a kávézókban és parkokban dolgozó tömegek. Az oldal válogatást közöl a nomádok számára leghasznosabb szoftverekről is.

Egyelőre a Digital Nomads kínálata nem tudja felvenni a versenyt a munkahelyen kívüli munkával és webes produktivitással foglalkozó blogokkal. Így akiket igazán érdekelnek az életet kényelmesebbé tevő tippek, azok inkább a Web Worker Daily-re vagy a guruszámba menő Merlin Mann 43 Folders blogjára iratkozzanak fel.