Bangladesben a HSDPA-tól várják a gazdasági csodát

Vágólapra másolva!
Az Ericsson mobilszélessávú, kísérleti projektjének célja, hogy támogatást nyújtson Banglades társadalmi és gazdasági fejlődéséhez.
Vágólapra másolva!

Az Ericsson kísérleti projektet indít Bangladesben, annak bemutatására, hogyan javítható egy ország termelése és lakóinak életminősége a 3G/HSPA-technológia segítségével működő nagysebességű internet-szolgáltatásokkal. Az Alokito Bangladesh (felvilágosult Banglades) projekt része a nagysebességű internet-hozzáférés, és számos továbbfejlesztett szolgáltatás: köztük a mobilegészségügy és a mobiloktatás. A projekt a főváros, Dakka térségében, augusztus elejétől október végéig tart.

A próbaprojekt bemutatja az m-tanulást, ahol egymástól nagy távolságra eső osztályokban "távtanárok" tartanak interaktív órákat. A mobilegészségügy pedig a távegészségügyi szolgáltatásokban rejlő lehetőségeket illusztrálja. Ilyen esetekben a folyamatos felügyeletet igénylő beteg állapotáról a HSDPA-hálózaton keresztül az orvos valós időben értesül, így állandóan nyomon követheti a pácienst. A próbaprojekt további szolgáltatásai közé tartozik az m-felügyelet - például járművek és ingatlanok védelme -, valamint a videohívás és tartalomletöltés.

Az Ericsson az AKTEL néven futó 3 távközlési szolgáltató (a Warid Telecom International Bangladesh, a Grameenphone és a Telecom Malaysia International /Bangladesh/) állomásait és átviteli hálózatait használja a 3G-próbaüzemének működtetéséhez.

Banglades a Bengáli-öbölben elhelyezkedő, 153,5 millió lakosú ország, mely számos társadalmi és gazdasági problémával küzd - az elmúlt 10 évben azonban folyamatos GDP-növekedést produkál. Ebben a fejlődésben a távközlés döntő szerepet játszott. Bangladesben körülbelül 43 millió mobilelőfizető van.