Az Ericsson mobilszélessávú, kísérleti projektjének célja, hogy támogatást nyújtson Banglades társadalmi és gazdasági fejlődéséhez.

Az Ericsson kísérleti projektet indít Bangladesben, annak bemutatására, hogyan javítható egy ország termelése és lakóinak életminősége a 3G/HSPA-technológia segítségével működő nagysebességű internet-szolgáltatásokkal. Az Alokito Bangladesh (felvilágosult Banglades) projekt része a nagysebességű internet-hozzáférés, és számos továbbfejlesztett szolgáltatás: köztük a mobilegészségügy és a mobiloktatás. A projekt a főváros, Dakka térségében, augusztus elejétől október végéig tart.
 
A próbaprojekt bemutatja az m-tanulást, ahol egymástól nagy távolságra eső osztályokban "távtanárok" tartanak interaktív órákat. A mobilegészségügy pedig a távegészségügyi szolgáltatásokban rejlő lehetőségeket illusztrálja. Ilyen esetekben a folyamatos felügyeletet igénylő beteg állapotáról a HSDPA-hálózaton keresztül az orvos valós időben értesül, így állandóan nyomon követheti a pácienst. A próbaprojekt további szolgáltatásai közé tartozik az m-felügyelet - például járművek és ingatlanok védelme -, valamint a videohívás és tartalomletöltés.

Az Ericsson az AKTEL néven futó 3 távközlési szolgáltató (a Warid Telecom International Bangladesh, a Grameenphone és a Telecom Malaysia International /Bangladesh/) állomásait és átviteli hálózatait használja a 3G-próbaüzemének működtetéséhez.

Banglades a Bengáli-öbölben elhelyezkedő, 153,5 millió lakosú ország, mely számos társadalmi és gazdasági problémával küzd - az elmúlt 10 évben azonban folyamatos GDP-növekedést produkál. Ebben a fejlődésben a távközlés döntő szerepet játszott. Bangladesben körülbelül 43 millió mobilelőfizető van.