EVERNOTE

Forrás: [origo]
Evernote

Gyakran felejti otthoni gépében fontos jegyzeteit, dokumentumait? Ezt megelőzni segíthet az Evernote: az ingyenes és extra szolgáltatásokat kínáló fizetős verzióban is létező alkalmazás leginkább a Google Dokumentumok PC-n futó változatára hasonlít. 

Ingyenes regisztrációt követően a begépelt szövegeket az alkalmazás egy mások által nem elérhető webes tárhelyre is felmásolja, így egy másik PC-ről - a jelszó birtokában - elég, ha elindítja, a megszokott dokumentumai jelennek majd meg a képernyőn.

Egyetlen komoly hiányossága, hogy a Dokumentumokkal ellentétben egy szövegen nem dolgozhatnak többen szimultán.

 

 

OPENOFFICE 3.0

Forrás: [origo]
OpenOffice 3.0

Ha teljes verziójú ingyenes irodai programra van szüksége - akár céges használatra is -, a legjobb megoldást az OpenOffice 3-as verziója biztosítja. Bár a magyar verzióra egy kicsit várni kellett, ez nem volt hiábavaló, hiszen a legújabb kiadás nagyon is konkrét újításokat kínál. A jobb alsó sarokban lévő zoomoló csúszka az egyik ilyen, a fontosabbik azonban az, hogy ez a kiadás végre meg tudja nyitni a Microsoft Office 2007-tel készített docx, xlsx és egyéb új, xml-alapú formátumban elmentett dokumentumokat.

Mivel a redmondiak alkalmazása alapból ezeket a formátumokat használja, sokan elfelejtkeznek arról, hogy a címzett esetleg nem a legújabb Office-csomaggal a gépén fogja megnyitni a küldeményt, ami nem kis kényelmetlenséget okozott - eddig.

 

GOOGLE EARTH

Forrás: [origo]
Google Earth

Ha az előző oldalakon említett szoftvereket mind letöltötte és telepítette, bizony megérdemel egy kis szórakozást: mi mást is ajánlhatnánk ehhez, mint a Google virtuális földgömbjét, amely bár már évek óta elérhető, frissítéseinek és újításainak köszönhetően még mindig képes lenyűgözni a felhasználókat.

Hosszú idő után Budapest műholdfelvételei is frissültek, már láthatók az első 3D-s épületek a főváros virtuális másában, de érdemes elbarangolni az egérrel Manhattanbe vagy épp Miami Beachre, errefelé ugyanis jelentősen bővült a fotorealisztikus, háromdimenziós épületmodellek köre.