Olcsóbbak lesznek az iPodok a techguru szerint

Vágólapra másolva!
Széles képernyős iPod nano, szebb iPod Touch, olcsóbb árak és Blu-ray lejátszós Macek - mindezek pár héten belül piacra kerülnek Kevin Rose, az egyik legnagyobb webes hírkereső alapítója szerint.
Vágólapra másolva!

A kezdetbel főleg a technológiai hírek terén népszerűvé vált Digg.com alapítója biztosan tudni véli, hogy milyenek lesznek az ősszel bemutatásra kerülő Apple-termékek - írja az Engadget.com. A gyártó készülékeit a megjelenés előtt rendszerint hatalmas titkolózás övezi, és a hasonló jóslatok eddig alig-alig bizonyultak pontosnak, de legalább jól jelzik a vásárlók által támasztott elvárásokat, amelyeknek azután vagy meg tud felelni a cég, vagy nem.

Rose mindenesetre tudni véli, hogy a legnagyobb változás az új iPod nanót érinti majd. A tech-guru által terjesztett hírek szerint a készülék ismét hosszú és keskeny lesz, lekerekített szélekkel és egy miniatűr, széles vásznú kiejlzővel. A jelenlegi nano egy széles, tömzsi formájú kis készülék, amely tavaly lett ilyen, amikor felruházták a videolejátszás képességével. Logikusnak tűnik, hogy az Apple ebbe az irányba lépjen tovább, és több online híroldalon is keringenek a koncepciómodellről, illetve a hozzá készült tokokról kiszivárgott képek.

Az iPhone "kistestvérét", az érintőképernyős iPod Touchot is megszépítik némileg, de Rose szerint nem lesz nagy változás. A lényegesebb hír az, hogy a zenelejátszók árát jelentősen csökkenti majd az Apple, hogy azok továbbra is kelendőek legyenek a legolcsóbb iPhone mellett - a Touch ugyanis jelenleg drágább az USA-ban, mint a legolcsóbb Apple-mobil.

Kevin Rose szerint a legújabb OS X-verzió támogatja majd a Blu-ray szabványt, így várhatóan hamarosan jönnek az Apple nagy felbontású lejátszóval ellátott gépei, és az iTunes is jelentősen átalakul majd. Hogy mindez beigazolódik-e, az két-három héten belül kiderül a Digg.com atyja szerint.