USA: szeptemberben érkezik a Google-mobil

Vágólapra másolva!
A 2009-es rajt helyett a legújabb hírek szerint úgy tűnik, hogy az amerikai T-Mobile már idén szeptemberben megkezdi a Google Android operációs rendszerrel felszerelt okostelefon forgalmazását, amely valójában egy HTC masina alapjaira épül.
Vágólapra másolva!

A közelmúltban adtunk hírt arról, hogy a Google Android szoftverben még számos biztonsági probléma vár megoldásra. Az egyesek által csak HTC Dream néven emlegetett készülék ellenben a legújabb források szerint már idén szeptemberben kapható lesz az Amerikai Egyesült Államokban. Egy megbízható forrásnak tekinthető cikk szerint, a T-Mobile USA szeptember 17-én kezdi meg az új készülék forgalmazását, amely az értékesítés elején csak a már meglévő ügyfelek számára lesz megvásárolható.

Egészen pontosan a szerződéssel rendelkező felhasználók számára lehetőség nyílik majd egy hétig tesztelni az újdonságot, majd az észrevételek feldolgozása után októbertől lesz elérhető a véglegesnek tekinthető verzió. Arról már korábban hírt adtunk, hogy a T-Mobile USA épen ezekben a hónapokban építi ki 3G-s hálózatát, amely jelenleg New Yorkban és Las Vegasban érhető el. Tekintve, hogy a Google-mobil is rendelkezik 3G és HSDPA támogatással, így ahhoz, hogy a készülék teljes tudását ki lehessen használni, még némi türelemmel kell lenni az amerikai előfizetőknek, mivel csak jövőre fogja elérni a 3G-vel lefedett városok száma (20-25) a kellő szintet.

A készülékekről manapság véletlenül vagy szándékosan, de igen gyakran szivárognak ki bemutató videók, amelyek első ránézésre amatőr kezek munkái, de könnyen elképzelhető, hogy profi munka van mögöttük. Ennek fényében kell kezelni az állítólagos Google-mobilról felröppent videót is, amelyben jól látható, hogy a telefon kijelzője érintésérzékeny, és teljes QWERTY billentyűzettel rendelkezik, illetve a klaviatúra ki is csúsztatható a készülékházból. A telefon levelezésért felelős szoftvere Gmail alapú lesz, sőt, azonosító nélkül nem is lehet majd a postafiókot igénybe venni.


Videó a Google-mobilról

A T-Mobile USA a hírek szerint egy nagyobb alapdíjjal rendelkező, de több gigabájt letölthető adatot biztosító csomaggal dobja piacra a készüléket, így egyértelmű, hogy a termék célja mobilinternet népszerűsítse Amerikában. A wifi adaptert a HotSpot @ Home szolgáltatással is igénybe lehet venni - ebben az esetben a vezetékes internet végére egy vezeték nélküli routert kell csatlakoztatni, és már élvezhető is a mobil szélessávú webhozzáférés - akár a nappaliban is. Az okostelefonhoz VOIP (Voice Over IP) szolgáltatást is rendelhető majd, havi 10 dollárért.