Két új Nokia Nseries-készülék a láthatáron

Vágólapra másolva!
A finn gyártó bemutatta a Nokia N85 és N79 készüléket, a legújabb Nseries okostelefonokat, melyeket HSDPA-val, 5 megapixeles fényképezővel és számos egyéb extrával is elláttak.
Vágólapra másolva!

Nokia N85

A telefon igazi újdonsága a 2,6 inches OLED-kijelző, amelyet kifejezetten az N-Gage játékokhoz fejlesztettek ki. A készülékre előre feltöltésre kerül legalább 10 mobiltelefonos N-Gage-játék, melyek remélhetőleg izgalmasabb perceket ígérnek, mint a korábbiak. Újabb alkalmazásokat HSDPA-n és a wifin keresztül lehet letölteni.

Az 5 megapixeles, Carl Zeiss-optikás fényképezőgép és a dupla LED-vaku tiszta, éles képeket rögzít, csakúgy, mint DVD-minőségű videofelvételeket 30 kép/másodperc minőségben - a gyártó szerint. Az A-GPS-szel kombinálva lehető válik, hogy a kedvenc fotókat geotagekkel lássuk el, így a Nokia Mapsen, a Share on Ovin vagy a Flicker online alkalmazásokon megtekinthető, hol is készültek az egyes képek.

Minden egyes Nokia N85 egy 8GB-os microSD-kártyával érkezik, ami akár 30 órányi zenelejátszást is lehetővé tesz. A változatosság kedvéért a felhasználók élvezhetik az RDS-rádiót vagy az internetes rádióadások széles választékát is. A 3,5 mm-es audiocsatlakozó lehetővé teszi a fejhallgatók egyszerű csatlakoztatását, a beépített FM transmitterrel pedig vezeték nélküli lejátszás is lehetséges - az autórádión vagy az otthoni hifi-berendezésen. A Nokia N85 várhatóan októbertől lesz kapható kábé nettó 450 euróért.

Nokia N79

A most bejelentett Nokia N79 is rendelkezik HSDPA-val, wifi-vel, GPS-szel és 5 megapixeles Carl Zeiss-kamerával. A finn újdonság 4GB microSD memóriakártyával kapható, amely lehetővé teszi, hogy körülbelül 3000 zenefájlt és megközelítőleg 2500 képet, valamint akár négyórányi DVD-minőségű videofelvételt tároljanak rajta. A Nokia N79 várhatóan októbertől lesz kapható körülbelül 350 euróért.