Nokia 6650 - van stílusa

Vágólapra másolva!
A telefon kizárólag a T-Mobile kínálatában érhető el, és kifejezetten az operátor kívánságai alapján került kialakításra. Az ára alapján alsó-középkategóriás, de tudása alapján jóval feljebb pozícionált telefon remek ár-értékarányt mutat.
Vágólapra másolva!

Külső

Első ránézésre, telefon külseje alapján nyugodtan elmondható, hogy a Nokia egyre igényesebb kagylótelefonokat gyárt, de az apró részletek kidolgozottsága továbbra is elmarad a Samsung hasonló készülékeitől. - közben lehet, hogy egyesek erre a dizájnra mondják azt, hogy letisztult. A Nokia 6650 elsőre könnyűnek tűnik, annak ellenére, hogy az eszköz 112 grammot nyom a mérlegen, de vékony készüléknek semmiképpen sem mondható, mivel több, mint 16 milliméter vastag. Ez természetesen semmit sem ront az összképen, de a végeredmény az, hogy a telefonba pakolt tudás mellé már nem sikerült hasonló kaliberű külsőt gyártani. A telefon a T-Mobile kínálatában egyszerű fekete vagy ezüst színben kapható, ami némi modern technokrata külsőt kölcsönöz a terméknek. A telefon billentyűzete igen megnyerő, a gombok nem emelkednek ki a síkból, a sima felületbe olvadnak.

Forrás: [origo]
Csak 112 gramm, de vékonynak nem mondható

Kijelzők

A telefon belső kijelzője, viszonylag rövid az átmérője ellenére igen nagy felbontással rendelkezik. A 240 x 320 képpont éppen elég ahhoz, hogy egyszerűbb weboldalakat vagy fotókinkat nézegessük. A 16 millió színből összeálló kijelzőt egyszerűen élvezet használni. A kontraszt és az árnyalatok élethűségére nem lehet panasz. Sajnos erős napfényben az alacsony fényerő miatt, még ez a megjelenítő is olvashatatlan. A külső, 256 szín megjelenítésére alkalmas 128x160 pixeles TFT-kijelzőn, a legalapvetőbb információkat követhetjük nyomon. Szimpatikus, hogy a külső kijelzőn keresztül számos hasznos funkciót a telefon kinyitása nélkül el tudunk érni: ilyen például a profilok, a stopper, a zenelejátszó vagy a stopper.

Szoftverek

Ahhoz épest, hogy a telefonban a legújabb Symbian operációs rendszer van, a Nokia 6650 egész gyorsan betöltődik a bekacsoló gomb megnyomása után, illetve maga a szoftver működése is kellőképpen gyors. Az Opera Mini böngészőt érdemes rá feltelepíteni, a Gmail-kliensalkalmazásnál még mindig gyorsabb, ha a mobiltelefonra optimalizált oldalt tesszük fel. Az üzenetkezelés menüpont támogatja több email-postafiók egyszerre történő kezelését, a videóval, képekkel és hanggal felszerelt mms-eseket, illetve természetesen a csoportos és az összefűzött sms-eket is.

Forrás: [origo]
A beépített GPS-vevőt az előre telepített Nokia Maps 1.0 szoftverrel csak korlátozottan lehet kihasználni

A 30 MB-os belső memóriának köszönhetően a készülék telefonkönyvébe ezúttal is gyakorlatilag korlátlan mennyiségű kontaktot rögzíthetünk, azokat csoportokba rendezhetjük, és rengeteg felesleges információt adhatunk hozzájuk. Mivel T-Mobile-os készülékről van szó, így külön dedikált menüpontból érhető el a web'n'walk és a Mobil Tv. Utóbbi sajnos csak HSDPA-n keresztül letöltött streaming-videofolyamokra korlátozódik, és külön előfizetést igényel. A beépített GPS-vevőt az előre telepített Nokia Maps 1.0 szoftverrel csak korlátozottan lehet kihasználni, így érdemes egyből feltelepíteni a 2.0-s verziót. A Nokia weboldaláról a Quickoffice dokumentum- és táblázatolvasó mellé érdemes beszerezni egy PDF-megjelenítőt és esetlegesen egy tömörítő alkalmazást. Az előre telepített szoftverekből kevés jutott az eszközbe.

Forrás: [origo]
Külön dedikált menüpontból érhető el a web'n'walk és a Mobil Tv