Nokia 6650 - van stílusa

2008.09.15. 16:39

Adatkommunikáció

A Nokia 6650 adatkommunikációs lehetőségei igen bőségesek. Bár wifi nincs a készülékben, ezen kívül a fejlesztők gyakorlatilag mindent belepakoltak, amire egy mai felhasználónak szüksége lehet. A modemként is használható telefonban 3,6 Mbps HSDPA került. A telefon fél perc alatt képes volt megjeleníteni az ismertebb magyar hírportálok főoldalát, de flash megjelenítésére nem alkalmas. A 3G és az EDGE segítségével - korlátozottan ugyan, de - ott is tudunk mobilinternetezni, ahol nem találunk HSDPA-lefedettséget. Egy PC-t a mellékelt USB 2.0 kábellel összekötve a telefonnal viszonylag nagy sebesség mellett lehetett adatokat másolni a Nokia 6650-ben lévő 1 GB-os microSD-kártyára. A Bluetooth 2.0 ezúttal is támogatja a sztereó vezeték nélküli fülhallgatókat.

Forrás: [origo]
USB 2.0 kábellel viszonylag nagy sebesség mellett lehetett adatokat másolni

Multimédia

A telefonba épített kamera keresője igen gyorsan végzi a dolgát, de az exponálás és a kép elkészülése között túlzottan hosszú idő telik el. A sajnos csak 2 megapixeles, tehát maximum 1600x1200 képpontos fotók készítésére alkalmas optika semmi extrával nem rendelkezik. A zoom funkció a szokásos, nincs autófókusz, és összességében csak az önkioldót, a fehéregyensúlyt és a minőséget tudjuk rajta állítani. A készülék mms-ek küldésére tökéletesen megfelel, de egy komplett nyaralást senki ne ezzel az eszközzel próbáljon dokumentálni. A videókészítés is igen igénytelenre sikeredett: az alacsony felbontás mellé csekély rögzített kép/másodperc mutató tartozik. A 2,5 mm-es jack dugóval ellátott füles kimenethez dobozban egy fülhallgatót is talál a vásárló.

Forrás: [origo]
Mms-ek küldésére tökéletesen megfelel

Összegzés

Az elsősorban modern és divatos megjelenésű telefonból sajnos rengeteg előre telepített alkalmazás kimaradt. Előny a színekben gazdag kijelző, a gyors adatforgalom és kompakt méret is. Külön ki kell emelni az 1500 mAh-s akkumulátort, amely akár 5-6 napig is működőképes készüléket varázsolt a Nokia 6650-ből. A legnehezebb azt eldönteni, vajon melyik célközönséget próbálta meg ezzel az eszközzel eltalálni a gyártó.

Forrás: [origo]
Az 1500 mAh-s akkumulátor akár 5-6 napig is működőképes

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK