Kétszáz dollárba kerülhet a Google-mobil

2008.09.18. 8:47

A Wall Street Journal nem hivatalos értesülései szerint az Egyesült Államokban kétszáz dolláros, vagyis mintegy 34 ezer forintnak megfelelő áron kerülhet forgalomba az első olyan okostelefon, amely a Google cég Android nevű szoftverét futtatja.

A tajvani HTC által gyártott telefont nagyméretű, 3,2 colos képernyővel, és teljes QWERTY billentyűzettel szerelik fel, amelyet az LCD alól lehet előcsúsztatni. Mint arról tegnap beszámoltunk, a készüléket a jövő hét kedden fogják bemutatni New Yorkban. Azt ugyan még nem tudni, mikor kerülhet az európai boltok polcaira, de Amerikában a T-Mobile fogja árusítani a készüléket.

Bár az Android-mobil várható árát egyelőre sem a T-Mobile, sem a HTC vagy a Google nem erősítette meg, a Wall Street Journal belsős forrásból származó információkra hivatkozva arról számolt be, hogy a készüléket hűségszerződéssel együtt kétszáz dolláros áron lehet majd megvenni, és a premierrel párhuzamosan az operátor új, kedvezőbb árú mobilinternetes díjcsomagokat is bevezet majd. A HTC okostelefonjának piacra kerüléséről sincsenek pontos információk, az informatikai szaklapok leghamarabb egy októberi premiert tartanak valószínűnek.

 
A Google fejlesztői fórumán már bemutatták az Androidot