Mobilon is mutat utcaképet a Google

Vágólapra másolva!
A Google Maps mobilos változatába is bekerült a látványos Street View (utcanézet) funkció, és a gyalogos útvonaltervezés.
Vágólapra másolva!

Új verzió jelent meg a Google Maps mobilos változatából, amelyben a leglátványosabb újítás, hogy már a Street View (utcanézet) panorámaképei is elérhetők benne, amit eddig csak a számítógépes böngészőben lehetett használni - adta hírül az Engadget. A szolgáltatás segítségeivel a világ bizonyos nagyvárosainak utcáin lehet virtuális sétát tenni, ami amellett, hogy látványos funkció, a tájékozódást is segíti.

Az utcakép egy, a térképen buborék-szerűen felpattanó ablakban jelenik meg a mobilképernyőn, és a használatához Java-s mobiltelefonra van szükség. Utcanézeti képet eddig elsősorban amerikai nagyvárosokról készített a Google, de már benne van például Párizs, Tokió, vagy Sydney is, és a cég panorámafotós autói jó ideje járják Nyugat-Európát, vagyis lehet számítani további lefedett területekre.

Szintén újdonság a mobilos térképszoftverben, hogy már van benne gyalogos útvonaltervező funkció, ami nagy segítségére lehet a telefonnal a kézben navigáló, sétáló mobilosnak. A szoftvert a http://m.google.com/maps címről lehet letölteni.