Netbookok iskolakezdéshez

Vágólapra másolva!
Bár az általános iskolák már két hete dörögnek, és a gimnáziumok és az egyetemek padjai is megteltek, még nem késő netbookot venni. Ebben próbálunk segíteni.
Vágólapra másolva!

Emlékeztető

A netbook átmenet a 13-14 colos monitorokkal felszerelt notebookok és az éppen megjósolhatatlan sorsú UMPC-k, avagy miniatűr hordozható számítógépek között. A netbook általános jellemzője, hogy LCD-je 8-10 colos, nincs benne CD- vagy DVD-olvasó, Linux vagy Windows XP operációs rendszer fut rajta, alacsony fogyasztású processzorokkal szerelték fel, rendkívül könnyű, és az ára 100 ezer forint körül vagy az alatt van. A netbookokkal az internetezés wifin vagy ExpressCard-al HSDPA-n keresztül is működik, igaz ez utóbbihoz előfizetés is kell.

Asus eee PC 1000-H

Minden netbook őse, az Asus slágerterméke. Az elsősorban jó ár/érték arányáról híres gyártó az eee PC-vel új kategóriát teremtett, és már több verziója is megjelent az apró noteszgépnek. Az Asus netbookjai között a jelenlegi csúcsmodell is elvihető 100 ezer forintért. Az 1024x600 pixeles TFT-kijelző 10 colos, a processzor órajele 1,6 GHz (Intel Atom). Az 1 GB RAM mellett 80 GB-os winchester található a gépben. Az eee PC-ben 3 darab USB-port, memóriakártya-olvasó, wifi, Bluetooth és webkamera is van. A mindössze 1,4 kilogrammos készülék vastagsága csak 38 milliméter, tehát egy rendkívül kompakt eszközről van szó. A 6 cellás akkumulátort érdemes kiemelni: ezzel 3 óránál is tovább lehet használni a netbookot. A 2 éves garancia mellett több szín közül lehet választani.

Forrás: [origo]
Minden netbook őse

MSI Wind U90 és U100

Az itthon talán kevésbé ismert cég termékétől egyáltalán nem kell megijedni. A gyártó egy leheletnyivel drágább, de enne megfelelően tartósabb, és megbízhatóbb készülékeket gyárt versenytársainál. Az itthon fekete, fehér, piros és rózsaszín színben is kapható Wind 10 colos TFT LCD-kijelzővel lett felszerelve, melynek felbontása a kategóriában szokásos 1024x600 pixel. Az Intel 1,6 GHz-es Atom processzora dolgozik az 1 GB RAM-al és a 80 GB-os winchesterrel szerelt gépben. A 3 darab USB-port, a webkamera és a Bluetooth ezúttal is megtalálható a készülékben. A mindössze 1 kilogrammos netbook vastagsága csak 31,5 milliméter, tehát a kategóriában az egyik legfinomabb eszközről van szó. A wifi-. és a LAN-támogatás mellett az 1 év garancia is fontos szempont lehet.

Forrás: [origo]
A kategóriában az egyik legfinomabb eszközről van szó

Acer Aspire One

Az Acer Aspire One nem sokkal az Asus eee PC után került bemutatásra. Az Intel Atom 1,6 GHz-es processzorral szerelt netbook 512 MB DDR RAM-ot, 120 GB-os winchestert, és Windows XP operációs rendszert tartalmaz. A 8,9 colos TFT LCD-kijelzővel rendelkező netbook felbontása 1024x600 képpont, ami böngészéshez tökéletesen megfelel. Ezen kívül van benne Bluetooth a telefonokkal való kapcsolattartáshoz, wifi b/g az egyetemi WLAN használatához, és persze a webkamera sem hiányozhat a videochateléshez. A készülék akkumulátora csak 3 cellás és 2200 mAh-s, de a gyártó szerint a készülék ezzel a teleppel is képes elműködni 3 órát egy feltöltéssel. Hasznos lehet a memóriakártya-olvasó és a 3 USB port is. A készülék ára Magyarországon 100 ezer forint.

Forrás: [origo]
Böngészéshez tökéletesen megfelel

Dell E és E-Slim, E Video és E Video+

A Dell E netbook több színben kapható, 8,9 colos kijelzővel rendelkezik, 1,6 GHz-es Intel processzorral lett felszerelve, 512 MB RAM és 4 GB flash memória található benne. Az alapmodellen túl kapható a Dell E Video és a E Video+, amelyek 1 GB RAM-al és 16 GB flash memóriával, webkamerával és Bluetooth-szal is rendelkezik. A Dell E-Slim egy kategóriával feljebb, a 13 colos kijelzős készülékek táborában képvisel egy valamivel olcsóbb alternatívát, mint a MacBook Air vagy a Lenovo X300. A Dell csúcs netbookja 1,3 és 1,6 GHz-es Intel Silverthorne processzorral van szerelve, Linux és Windows XP operációs rendszerrel is lehet rendelni. A legolcsóbb, már wifivel rendelkező Dell E netbook átszámítva 50 ezer forintba kerül.

Forrás: [origo]
A Dell E netbook több színben kapható