A legnagyobb és leggyorsabb memóriakártyák

Vágólapra másolva!
A Pretec piacra bemutatta új fejlesztéseit, amelyeknek köszönhetően világelső termékekkel büszkélkedhet egy darabig.
Vágólapra másolva!

Az amerikai vállalat összes négy új típust dob a piacra a hónap folyamán. A 64, illetve 100 gigabájtos CompactFlash szabványú memóriakártyák a kereskedelmi forgalomban kapható legnagyobb tárkapacitású eszközök lesznek, ráadásul sebességükre sem lehet panasz. Mindkét kártya úgynevezett 233x minősítésű, azaz 35 megabájt adatot képesek olvasni és írni másodpercenként.

Emellett sebességrekorder változatokkal is előrukkoltak a Pretec mérnökei, ugyanis 32, illetve 50 gigás változatban kifejlesztették a jelenleg leggyorsabb CompactFlash tárolókat. Az elsősorban a profi tükörreflexes fényképezőkben, illetve digitális hátfalakban használt eszközök 333x tanusítványt kaptak, vagyis írási és olvasási sebességük egyaránt 50 megabájt egy másodperc alatt.

Mindegyik új kártya masszív fémburkoltatot kap, így a gyártó szerint tízszer olyan ellenálló az ütéseknek, mint a hagyományos CF kártyák. Igaz, mindezt nem adja ingyen a vállalat: a legkisebb, 32 gigás típus ára az Egyesült Államokban 630 dollár, azaz 103 ezer forint lesz.