Októberben megmutatják az új Windowst

Vágólapra másolva!
A Microsoft következő fejlesztői konferenciájának résztvevői már haza is vihetik a Windows 7 korai verzióját, amely a rendezvény programját is uralja majd: Vistás előadás nem lesz.
Vágólapra másolva!

A Microsoft október 28-án megrendezésre kerülő Professional Developer Conference nevű rendezvényén (professzionális fejlesztői konferencia) már a Windows 7 pre-béta, vagyis a nyilvános tesztelésre szánt fázis előtti változatát osztja majd szét a résztvevők között - írja a PC Magazine. A redmondi szoftvercég már korábban, a Windows 7 fejlesztői blogjának elindításakor ígéretet tett arra, hogy az új Windowsról az őszi rendezvényen fednek majd fel további részleteket.

Ugyan az új operációs rendszer tervezett megjelentetéséről nem esett szó - a jelenlegi verzió szerint körülbelül egy év múlva jöhet majd ki -, a konferencia programja alapján úgy tűnik, a Microsoft teljes egészében túllépett a Windows Vistán. A rendezvény programjában ugyanis nem szerepel kimondottan a Vistáról szóló előadás, ehelyett a résztvevők a Windows 7 újításaival ismerkedhetnek majd meg, így például a grafikus felhasználói felülettel vagy az operációs rendszer által támogatott multitouch érintőképernyős megoldásokról.

A Windows 7-ről kiszivárgott edigi információk és képernyőmentések alapján úgy tűnik, a Vistát váltó operációs rendszer valójában annak tökéletesített változata lesz, vagyis a Microsoft ezzel a kiadással fejezi be a 2006-ban sietve félbe hagyott munkát. Az új Windowsról eddig annyit lehet tudni, hogy fontos szerept kap majd benne az Office 2007-ből megismert szalag (ribbon) menü az alkalmazásoknál, és támogatja majd a fejlett virtualizációs technológiákat illetve a már említett multitouch érintőképernyős megoldásokat.