Vágólapra másolva!
Az LG bemutatta első 8 megapixeles teljes érintőképernyős mobiltelefonját. Az iPhone-klónok áradata idén karácsonykor érkezik.
Vágólapra másolva!

Az LG is kiadta a maga Samsung i900 másolatát, mely az Apple iPhone 3G-től örökölte az alapvető koncepciót. A mobilinternetezést elsősorban a lehető leggyorsabb, 7,2 Mbit/sec-es HSDPA-ra kell bízni, de természetesen wifi b/g támogatás is van a készülékben. Az LG Renoir igen nagy felbontású, 3 inches, automatikusan forgatható, 400x 240 pixeles TFT LCD-kijelzővel rendelkezik. A mindössze 14 milliméter vastag és 108 milliméter hosszú telefont még zsebben is kényelmesen lehet hordani, ugyanis csak 114 gramm. A telefon szoftvere látványos grafikákkal teszi egyedivé és divatossá az eszköz kezelését.

A hátlapba épített, xenon vakuval is ellátott 8 megapixeles kamerával 3264 x 2448 képpontot tudunk rögzíteni egy exponálással. A videofelvétel funkció is igen fejlett lett a telefonban, ugyanis 30 képkockát rögzít másodpercenként VGA- (640x480 pixel) felbontás mellett. A multimédiás képesség közül kiemelkedik az MP3- és DivX-lejátszó, de a telefont még tv-re is lehet kötni. A tartalmak tárolásához akár egy 8 GB-os microSD-kártyát is vásárolhat az ügyfél. A beépített GPS-el is felszerelt telefon támogatja a Bluetooth 2.0 sztereó megoldást is, illetve az elkészült fotókat geotagekkel is el lehet látni. A koreai gyártó frissen bejelentett készüléke elvileg novembertő lesz kapható Európában, de pontos ára egyelőre nem ismert.