Fantasy játékban lép fel a metálbanda

Vágólapra másolva!
Digitalizált metálzenekarral csalogatja a játékosokat a Sacred 2. A játék kedvcsináló videójában megtekinthető az a Blind Guardian szám, amelynek rögzítéséről rovatunk is tudósított.
Vágólapra másolva!

Tavasszal a szentendrei gyártelep egyik stúdiójában megnézhettük, hogyan lép fel lécekből összeszögelt gitárokkal, úszódresszbe öltözve a Blind Guardian metálzenekar. A zenészek mozgását a Sacred 2: Fallen Angel című játék egy jelenetéhez rögzítették. A banda egy speciális küldetés teljesítése után lép fel a játékos dicsőségére, de a virtuális koncert egyes részleteit már a játék beharangozójában is meg lehet tekinteni.

Ilyen volt...

Az élethű animációk alapjául szolgáló mozgások rögzítése meglepően hosszú folyamat. Minden rögzített mozdulat elemnek ugyanazzal a pozícióval kell kezdődnie és zárulnia, hogy az egyes elemekből majd összefüggő mozgást tudjanak készíteni. A kevéssé sikerült felvételeket pedig meg kell ismételni, hogy minél kevesebb legyen a kézzel végzendő utómunka a felvételen.

A szaknyelven motion capture-nek nevezett eljáráshoz a zenészeknek egész testet lefedő úszóruhába kellett bújniuk, amelyekre érzékelők tucatjait ragasztották a technikusok. Saját gitárjaikat sem használhatták a felvételekhez, mert azok kitakarták volna a csípő környéki markereket, nehézzé téve az utómunkát.

...ilyen lett

A fantasy játék szeptember közepén megjelent beharangozójában újra üdvözölhettük a Blind Guardiant. A zenészek már nem szörfös dresszben, hanem pixelekből szabott középkori hatású ruhákban adják elő a játékhoz írt dalukat. A motion capture alkalmával készült felvételünkön látható egyes mozgások visszaköszönnek a lenti videóban, de az is megfigyelhető mennyi munka a mozgások felvétele és a kész animáció között.

A Sacred 2: Fallen Angel november hatodikán jelenik meg Xbox 360 és PS3 konzolokra, a PC-s játékosoknak pedig november 11-ig kell várni a fantasy szerepjátékra.