Több új Windowst is készít a Microsoft

Vágólapra másolva!
A Windows 7 mellett egy vállalati rendszerekre szánt operációs rendszeren is dolgozik a redmondi szoftvercég. Ez lesz a Windows Cloud, amely pár héten belül bemutatkozhat, legalábbis Steve Ballmer szerint.
Vágólapra másolva!

A Microsoft a hírek szerint egy új, vállalati környezetbe szánt operációs rendszer fejleszt, amit pár héten belül bemutathatnak a Professional Developers Conference rendezvény keretein belül. Erről Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója beszélt egy londoni interjúja során: "Egy új operációs rendszerre volt szükségünk, amit az elkövetkező hetekben a nyilvánosságnak is be fogunk mutatni. Nem adtunk neki még nevet, ezért egyelőre nevezzük még Windows Cloud-nak".

A nevéhez hasonlóan - a cloud jelentése felhő, amivel az informatikai szaknyelvben hálózatot, az internetet is jelölik a maga felhők módjára szétszórt, átláthatatlan közeget alkotó elemeivel - a Windows Cloud egyelőre ködbe vész, hiszen meglehetősen keveset lehet még tudni róla. Bár Steve Ballmer új operációs rendszerről beszélt, szakértők szerint az új termék inkább lesz egy szerveroldali üzleti alkalmazáscsomag, mintsem egy új asztali operációs rendszer. "Körülbelül úgy hasonlít a Windowsra, mint a Windows Serverre, de az új funkciók, és a termék karakterisztikája miatt a Windows Cloud inkább a Windows Serverre fog hasonlítani" - fogalmazott rejtélyesen a cég vezérigazgatója.

Ballmer ugyanakkor elmondta, hogy több hatékonyságjavító funkció is integrálva lesz az OS-be, sőt, azt is, hogy egy másik operációs rendszer is készül Midori-néven, de az még embrióállapotban van. " Valamelyik microsoftos irodában dolgozik ugyan egy srác a Midorin, de még ő sem tud semmit a Midoriról" - mondta Ballmer. Míg ez az operációs rendszer a Windows-rendszereket váltja majd fel, addig jelenleg nagyban készül az új asztali Windows is, a Vista tökéletesített változata, amely a Windows 7 nevet kapta, és várhatóan egy év múlva kerül majd forgalomba.