Nagyobb üzletben gyakoribb a kalózszoftver

Vágólapra másolva!
A Microsoft anyacégének megbízásából végzett felmérés szerint idehaza nagy forgalmazók üzleteiben nagyobb eséllyel lehet illegális szoftvert telepíttetni a számítógépekre mint egy kis PC-szerelő műhelyben - mindezt a vállalat által meghirdetett globális szoftverkalózkodás-elleni világnap kapcsán jelentették be.
Vágólapra másolva!

A szoftveróriás október 21-én hirdette meg a Global Anti-piracy Day nevű kezdeményezését, melynek keretében a világ 49 országában egyszerre indítanak útjára a legális szoftverhasználat előnyeit bemutató oktatási programokat és szoftverkalózok elleni perek sorozatát. A hazai képviseletnél érdeklődésünkre elmondták, Magyarországon egyébként jelenleg is futó lokális programokkal próbálják meggyőzni az embereket az eredeti alkalmazások használatának előnyeiről, a globális kampány keretében sem terveznek újabb lépéseket a témában.

A Microsoft honlapján egy interaktív világtérképet is publikáltak, amelyen az illegális szoftverhasználatos kapcsolatos információkat lehet elolvasni. Magyarország ikonja mellett ezen az szerepel, hogy egy több mint hetven forgalmazónál végzett próbavásárlások nyomán készült felmérés eredményei szerint idehaza nagyobb eséllyel lehet beszerezni - a vevő kérésére -nem eredeti szoftvereket a nagyobb hálózatok üzleteiben, mint a kis PC-boltokban.