Hamarosan jön a .tel domain

Vágólapra másolva!
Új legfelső szintű domainnév van születőben: decembertől bejegyezhetők a .tel kiterjesztésű internetcímek, melyeket cégek és magánszemélyek elérhetőségeinek közzétételéhez használhatnak majd.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint december 3-tól kezdve lehet .tel végződésű internetcímeket regisztrálni (ilyet például, mint ez: http://www.indom.tel/ ). Jövő év februárjáig azok nyújthatják be igényüket, akik valamilyen módon igazolni tudják a jogosultságukat, azaz például cégek a nevük, vagy termékük alapján, találmányok, szolgáltatások védjegytulajdonosai.

Ezt követi majd egy olyan szakasz, ahol prémiumáron kelnek el a legkelendőbb címek, majd jöhet a "tömeg", azaz a bárki által kezdeményezhető regisztráció időszak. A domaineket a Telnic nevű cég kezeli, s szándéka szerint vállalkozások és magánszemélyek elérhetőségeinek közzétételére szolgálna az egész tartomány.

Ezzel az internet bővülne egy újabb "Arany Oldalak" szájttal. Korábban a DomainABC című szaklap szerint szakértők bírálták az ötletet, mondván felesleges eggyel szaporítani az eligazodást segítő netes lehetőségek számát, hiszen így is áttekinthetetlen információdzsungel található a neten.

A regisztráció díjáról egyelőre nincs hivatalos információ, azokon a magyar oldalakon azonban, ahol találkoztunk a .tel bejegyzésének lehetőségével, három évre 150 ezer forintot kértek a műveletért.