Az év arany joystick-díjas játékai

Vágólapra másolva!
Szinte hihetetlen, de már több mint negyed évszázada osztják ki a számítógépes játékok Oscar-díjának számító Golden Joystickot. Az idén a Call of Duty 4 gyűjtötte be a legtöbb aranyat, bár a GTA IV is kapottt kettőt kevésbé érdekes kategóriákban.
Vágólapra másolva!

Az 1982 óta minden évben megrendezett videojátékos seregszemle tavaly ünnepelte negyed évszázados születésnapját, ezzel a legrégebbi ilyen jellegű eseménye, melynek helyezetteit a látogatók szavazatai alapján díjazzák. Az idén tizenhét különböző kategóriában osztották ki a díjakat, noha ezek sajnálatos módon tematikájukban nem teljesen különülnek el egymástól. A népszerű háborús FPS-játék, a Call of Duty 4: Moder Warfare öt különböző "év játéka" kategóriában is aratott, plusz készítői is egy joystickkal gazdagodtak.

Forrás: [origo]
Innen letöltheti a Call of Duty demóját

Meglepő módon a másik sikerjáték, a Grand Theft Auto IV a játékban hallható háttérmuzsikáival és online szolgáltatásaival nyert két aranyat, egy harmadik botkormánnyal pedig ennek afejlesztőit is jutalmazták. A zsebben hordozható játékgépekre készült szoftverek közül a nintendós The Legend of Zelda: The Phantom Hourglass kapott elismerést, a mobilos címek közül pedig a Bejeweled 2 vitte a prímet. A díjazottak teljes listáját jelenleg a Wikipédián lehet átböngészni, mivel a hivatalos oldalra még nem került fel.