November végén jön a Meizu iPhone-klónja

Vágólapra másolva!
Az Meizu M8 külseje és a menü grafikája is megtévesztésig hasonlít az Apple-mobilra, noha a készülék Windows Mobile-t futtat.
Vágólapra másolva!

Sorozatos halasztások után a legfrissebb hírek szerint november 30-án dobja piacra a kínai iPhone-nak is nevezett M8-as modellt a Meizu Ázsiában. A készüléket először Indiában és Kínában forgalmazzák majd, de a hírek szerint karácsonyig az ázsián kívüli piacokra is odaér.

A Meizu M8 fő ismertető jele, hogy szinte teljesen úgy néz ki, mint egy iPhone, az előlapján az érintőképernyő alatt egyetlen nyomógomb található, amelyet ugyanúgy pozícionálták, mint az Apple mobokjának Home gombját, és a kezelőfelületét is ahhoz hasonló elrendezéssel, ikonokkal és grafikával látták el. A készülék mostani dizájnja már nem az első verzió, a korábbi előzetes képeket a modell még jobban hasonlított az amerikai példaképre.

A látvány valószínűleg így sokakat megtéveszt majd, pedig a kínai mobil valójában egy újszerű külsőbe csomagolt Windows Mobile operációs rendszert futtató okostelefon. Az M8-as 3 megapixeles kamerával rendelkezik, EDGE-es, és FM rádió is van benne. A hírek szerint lesz belőle wifis és wifi nélküli változat is.

Az Meizu M8 8 gigabájtos belső memóriával ellátott modellje 348 dollárba (körülbelül 70 000 forint), a 16 gigabájtos verzió pedig 421 dollárba (85 000 forint) fog kerülni.