Kayak: internet mobil vagy számítógép nélkül

Vágólapra másolva!
Tévére vagy monitorra lehet majd csatlakoztatni a Kayak nevű eszközt, amely mobil szélessávon csatlakozik az internethez.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Qualcomm Kayak néven tervez megjelentetni olyan internetező eszközöket, amelyek segítségével számítógép vagy mobiltelefon nélkül érhetik majd el a világhálót a fejlődő országok lakosai. Képet egyelőre nem tettek közzé a modellekről, de chipgyártó elképzelése szerint a HSPA-s modullal ellátott eszközöket hagyományos PC-s kiegészítőkkel lehet majd használni, így billentyűzetet, montitort vagy a tévét lehet majd hozzájuk csatlakoztatni. A gyártó szerint elképzelhető, hogy a netezőgépek valamilyen saját beépített kijelzőt is kapnak majd.

A készülékek pontos specifikációit nem részletezte még a gyártó, az egyszerűség jegyében azonban nagyobb memória vagy háttértár nem lesz bennük. Az eszközökkel a beépített Opera böngészőt lehet majd használni, és csak kommunikációra szolgálnak majd.

A gyártó elképzelése szerint a modellekre ezen kívól alkalmazásokat sem kell majd telepíteni, hogy a Kayak minél olcsóbb lehessen, minden szoftvert és szolgáltatást központilag hostolnak majd hozzá. Az első Kayag-gépeket Délkelet-Ázsiában dobják majd piacra a jövő év elején.