Samsung T'Omnia - négyszer komolyabb kijelzővel

Vágólapra másolva!
A Samsung idei őszi sikerkészüléke, az Omnia a karácsonyi szezonra megújult változatban lesz elérhető. A nagyobb felbontású kijelzővel szerelt telefonnal még látványosabb lesz a weboldalak böngészése.
Vágólapra másolva!

A Samsung Omnia már hosszú hetek óta kapható Magyarországon, és bár nem olcsó, kifejezetten népszerű készülék. A teljes érintőkijelzővel szerelt Omnia új verziója jóval nagyobb felbontású kijelzőt kapott, ami már 480x800 pixelt képes megjeleníteni, és az átmérője is megnőtt néhány milliméterrel. Az TFT LCD-nek és a 90 fokban elforgatható megjelenítésnek köszönhetően akár komplett weboldalakt is meg lehet vele tekinten, anélkül, hogy állandóan görgetni kellene a böngészőben, vagy egy oszlopba kellene rendezni a tartalmakat.

A továbbra is Windows Mobile 6.1 operációs rendszert futtató készülék menürendszere egyedi, teljesen eltér a megszokott windowsos megoldásoktól. A nagyméretű ikonokkal és látványos animációkkal Apple iPhone-utánérzést keltő eszköz nagyban növeli a felhasználói élményt a korábbi szoftverhez képest. A leggyorsabb, 7,2 Mbit/sec-es HSDAP mellett wifi és Bluetooth 2.0 is található a telefonban. A hátlapba épített 5 megapixeles kamerával - az autófókusznak és az arcfelismerő szoftvernek köszönhetően - tényleg jó minőségi fotókat lehet készíteni. A Samsung Omnia új változata természetesen képes megbirkózni az MP3, DivX, Xvid, MP4 és MOV fájlokkal is, így gyakorlatilag egy teljes értékű multimédia-lejátszót is készhez kap a vásárló.

Az elsőként Koreában debütáló új változat beépített digitális tv-vevő egységgel is felszerelik, így az ottani felhasználók akár zsebtévéként is használhatják az eszközt. Hogy a GPS-vevővel is rendelkező telefont pontosan mikor mutatják be, és mikortól árulják, arról nincs hír.