Műholdas tévészolgáltatást indít a Magyar Telekom

Vágólapra másolva!
T-Home Sat TV néven új tévézési lehetőséget kínál november 24-től a Magyar Telekom. A szolgáltatás a UPC direkthez hasonlóan otthonra felszerelt parabolaantennával és beltéri egységgel fogható a 14, vagy 49 tévécsatorna adását nyújtó csomag.
Vágólapra másolva!

A 14 csatornás csomag hűségszerződés, és más T-s szolgáltatás előfizetése nélkül 2490, a 49 csatornás 3990 forintos havidíjért érhető el. Egy éves hűségszerződéssel, internet- és telefonelőfizetéssel együtt ugyanezek a konstrukciók 990 illetve 1990 forintos havidíjjal fizethetők elő. A digitális műsorújságot és gyerekzárat is tartalmazó T-Home Sat TV szolgáltatásában a családi csomag mellé további tematikus minicsomagokat is lehet választani: speciális ismeretterjesztő, sport, gyermek, mozi, zene, és erotikus műsorokat sugárzó csatornák csatolhatók az alapszolgáltatáshoz.

A szolgáltatás saját műholdvevővel nem vehető igénybe, de a Telekom ingyen ad egy set-top-box egységet és parabolaantennát. Az igénybevétel korlátait mindössze az jelenti, hogy egyes épületekre - például a műemléki védettséget élvezőkre - nem lehet parabolaantennát szerelni, ezért a megrendelés után műszaki felmérést végez a telefontársaság.

Winkler János a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese a sajtótájékoztatón elmondta: idén szeptemberben a kábeltévé-szolgáltatással és az IPTV-vel megközelítőleg másfélmillió lakost fedtek le a tévés szolgáltatásokkal, a műholdas hozzáférés bevezetésével azonban országos lett a lefedettség. A vezető szerint arra törekszenek, hogy a vállalat neve ne a vezetékes telefon, hanem a "háromképrernyős" szolgáltatás szinonímája legyen: a mobiltelefon képernyőjére, a tévéére és a számítógépére gondolva ezzel.