Új infók a titok-Nokiáról

Vágólapra másolva!
A gyártó egyik legújabb üzleti telefonjáról folyamatosan jelennek meg a legfrissebb információk. A kommunikátor után egy újabb QWERTY-billentyűzetes Nokia várható.
Vágólapra másolva!

Manapság már igen nehéz megállapítani, hogy egy-egy új készülékről véletlenül tudatosan jelennek információk, pletykák és titkos kamerákkal készített képek. A Nokia E75 mindenesetre az E90 és az E61-71 páros után egy újabb teljese QWERTY-billentyűzettel ellátott telefont takar, amelynek különlegessége, hogy a szokásoktól eltérően a telefon oldalából lehet a klaviatúrát kicsúsztatni.

Az első ránézésre a Nokia E51-re emlékeztető telefon illeszkedik az E-sorozat design-elemeihez, azzal a különbséggel, hogy a fotókon látható készülék numerikus gombja egy síkban vannak az előlappal, így bár tetszetősebb az új típus, de ez a beviteli felület jóval körülményesebbnek tűnik, mint a QWERTY-megoldás. A fotók alapján a telefon tényleg vékony és elegáns: csoda, hogyan lehetett még egy komplett billentyűzetet is elrejteni az új modellben. A jobb oldalra elcsúsztatható klaviatúrán egyelőre nincsenek magyar ékezeteket, de valószínűleg pluszgombokkal ez a funkció is elérhető.

Az eddig kiszivárgott információk szerint a Nokia E75 nagy felbontású, 90 fokban elforgatható TFT LCD-kijelzőt kap, és támogatja a 3G és a HSDPA technológiákat is, így tökéletesen alkalmas lesz akár teljes weboldalak megjelenítésére is. A belső memória természetesen utólag microSD-kártyával bővíthető, illetve US 2.0 vagy Bluetooth 2.0-kapcsolaton keresztül lehet szinkronizálni más eszközökkel. A telefon tulajdonságai hasonlítanak a Nokia E71-hez, amely a gyártó aktuális slágerkészüléke. Ennek megfelelően helymeghatározásra alkalmas GPS, 3,2 megapixeles autófókuszos kamera, wifi és 2,5 milliméteres jack-kimenet is van a készülékben.

A Nokia E75 egyelőre hivatalosan nincs bejelentve, így a pontos bolti ára és a megjelenése sem ismert.