Vágólapra másolva!
A MySpace elindította új, mobiltelefonokra szánt felületét, ahol a közösségi oldal videói online nézhetők.
Vágólapra másolva!

A világ elsőszámú közösségi tartalommegosztó oldala bejelentette, hogy MySpace Mobile néven elindította új szolgáltatását, mellyel a felhasználók a mobiljukra tölthetnek le videókat. Mivel a YouTube ezen a lépésen már egy ideje túlvan, így a megoldás talán önmagában nem forradalmi, de a közösségi oldal szerkesztői azt ígérik, hogy a mozgóképtartalmak ezúttal kivételesen jó minőségben kerülnek fel a mobilra. A havonta 10 milliós látogatottsággal büszkélkedő weboldal a népszerű mobil MySpace site-ot és a több ezer videót számláló webes felületet próbálja kombinálni.

John Faith, a MySpace mobilverziójának vezetője elmondta, hogy a felhasználók számára egyre fontosabb, hogy lehetőleg bárhonnan elérjék a saját profiloldalukat. Állítása szerint egy pillanatig nem volt kérdéses, hogy a megnövelt sávszélességű mobilinternet-hálózatok fejlődésével párhuzamosan a megosztóoldalnak a hordozható eszközök piacán is meg kell jelennie. Így, a webes bannerek és szöveges hirdetéseket mellett a személyre szabott mobilreklámok is a hirdetők rendelkezésére állnak

A MySpace mobil-videós oldalához a RipCode cég tömörítési eljárását alkalmazza, mellyel a tartalmak azonnal nézhetők a telefon kijelzőjén, miközben a minőség nem romlik radikálisan. Az oldal minden ma elérhető mobiltelefon-típust támogat, függetlenül attól, hogy az adott eszközben milyen lejátszó található.

A MySpace a feltöltött videókat valójában nem két külön formátumban tárolja el, hanem - amint valaki egy PC-ről feltöltött videót megnézne a mobilján - a tartalom optimalizálása és újrakódolása valós időben történik. Így gyakorlatilag az adatbázis 100%-ka elérhető mindenki számára.