Készül az iszlám Sims

Vágólapra másolva!
Muszlim internetezők igényeinek tervezett virtuális világ nyílik: a Muxlim Pal nem olyan szép, mint a Second Life, cserébe olyan helyet biztosít, ahová a muszlim szülők nyugodtan engedhetik gyerekeiket - adta hírül a Guardian. 
Vágólapra másolva!

A leginkább a The Sims-re emlékeztető játék nem a vallásra helyezi a fókuszt, hanem a muszlim életstílusra. Az avatárok képesek imádkozni, a ruhák az iszlám szokásokat tükrözik. Az önszabályozónak szánt világból a szexnek a lehetősége is kimaradt, hogy biztosan család- és gyerekbarát legyen a hely.

A honlapon található bemutató képek alapján csak pár helyszínt járhatnak be a felhasználók, igaz ezek között akad eszmecserére helyet adó virtuális mecset udvar, bevásárlóközpont valamint tengerparti bár is. A közös szobákon túl a rendszerben a Pal nevet kapó egyéni avatárok saját szobát is kapnak, ahol digitális magányukban Mekka felé fordulva imádkozhatnak. A játékban lehetőség lesz valódi pénzen vett játékvalutáért egyedi kiegészítők vásárlására is, így egy bevételi forrása már biztosan lesz a játéknak.

Forrás: [origo]
A játék honlapja

A virtuális világot életre hívó Mohamed El-Fatatry nem újonc a webes szolgáltatások világában. Az általa alapított Muxlim.com közösségi oldal nagy sikernek örvend a nyugati országokban lakó iszlám hitű netezők között. A Pal is azért indult el ilyen hamar béta verzióban, hogy a felhasználók visszajelzései alapján folytatódhasson a rendszer tökéletesítése.

Forrás: [origo]

A Muxlim.com közösségi oldal az ismerőskeresésen és beszélgetésen túl is nyújt funkciókat a felhasználóknak. Az oldal keresőjének segítségével muszlim tartalmak között kutathatnak az érdeklődők, a quran.muxlim.org aloldalon pedig a Koránt szövegében böngészhetnek huszonöt nyelven. A virtuális világ eléréséhez sem szükséges külön programot telepíteni az érdeklődőknek, ugyanúgy elindul böngészőben, mint a többi Muxlim szolgáltatás.